Osobni razvoj

NOVČANE POTEŠKOĆE KAO POSLJEDICA DJELOVANJA OKULTNIH SILA

Bog nam je pripravio ‘more blagoslova’ koje želi izliti, ali prokletstvo može obrnuti lijevak primanja „Ponekad se čini kako postoji neprestano opterećenje obiteljskih novčanih sredstava. Upravo kada se mama i tata ponadaju da će na neko vrijeme uspjeti podignuti glavu iznad vode, nepredviđeni ih troškovi ponovno 'potope'.“

Bog nam je pripravio 'more blagoslova' koje želi izliti, ali prokletstvo može obrnuti lijevak primanja

Sedmi uvriježeni simptom može biti naveden u sklopu prethodnih posljedica, ali zaslužuje biti spomenut zasebno. Ponekad se čini kako postoji neprestano opterećenje obiteljskih novčanih sredstava. Upravo kada se mama i tata ponadaju da će na neko vrijeme uspjeti podignuti glavu iznad vode, nepredviđeni ih troškovi ponovno „potope“. Svako se „svjetlo na kraju tunela“ naposljetku nekako izjalovi, ili pokaže nestvarnim. Ključ za prepoznavanje jest taj što troškovi dolaze na upravo nevjerojatne, pa čak bi se moglo reći i „nepoštene“ načine! Život ne protječe mirno. Jednostavno je nemoguće držati se predviđenog proračuna. Kao da je na obiteljsku imovinu bačen urok. No, ako obitelj ne plaća desetinu, jasno je da će doći do blokade, pa je to prvo što valja ispraviti:

„Smije li čovjek prikraćivati Boga? A vi mene prikraćujete. I pitate: ‘U čemu te prikratismo?’ U desetini i u prinosu. Udareni ste prokletstvom jer me prikraćujete vi, sav narod! Donesite čitavu desetinu u riznicu da u mojoj kući bude hrane. Tada me iskušajte – govori Jahve nad Vojskama – neću li vam otvoriti ustave nebeske i neću li izliti na vas punom mjerom blagoslov (…)“ (Mal 3,8–10)

Povjerenje u Božju vjernost

Ponekad, međutim, obitelj može vjerno plaćati desetinu, a trpjeti još i više, jer joj se čini kako se na njoj ne ispunjaju Božja obećanja. „Ja sam svoje učinio! Zašto Gospodin ne učini svoje? To nije u redu.“ Ova potonja posljedica protivljenja okultnih sila značajnija je od novčanih gubitaka: nema ničega što je đavlu draže doli uništiti nam povjerenje u Božju vjernost. Ponekad u molitvi imam viđenje velikog mora blagoslova što ga je Bog pripravio i želi izliti, ali je prokletstvo obrnulo lijevak primanja. Vode blagoslova obijaju se o strane te prolazi vrlo malo, kroz uzak otvor. Moramo u vjeri maknuti đavlovu ruku s pritoka i ispraviti lijevak, kako bismo prikupili izobilje Božje dobrote i usmjerili ga k njegovu djetetu i njegovoj obitelji.

Izmirenje s Bogom

Obitelj je potrebna ozdravljenja, i to ne samo zbog posljedica novčanih gubitaka već i u smislu njezina odnosa s Bogom. Riječima svetoga Pavla: „Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!“ (2 Kor 5,20) – na neki način, „oprostiti“ Bogu. Iako nije ništa loše učinio, mi se svejedno možemo ljutiti na savršenoga Boga. Kada se oslobodimo gorčine prema njemu, iz našega srca nestaje otrova. Isto je izmirenje s Bogom moguće primijeniti i na druge rane koje smo spominjali, ali je ovdje to osobito važno budući da osoba ima osjećaj kako je prekršeno neko konkretno Božje obećanje.

Ulomak iz knjige Johna Lorena Standforda i Marka Standforda Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje. Više o knjizi možete saznati OVDJE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje“

Nema nikakve dvojbe da je svijet načet; narodi, obitelji, i pojedinci – svi redom imaju iskustvo slomljena i pala svijeta u kojemu Sotona ima svoja uporišta moći. No, vjernici trebaju postati slobodni, cjeloviti i zreli u Kristu. Kako to postići?

Odgovor daju sin i otac Sandford. U knjizi ćete naučiti kako ozdraviti čitavu osobu, u emocionalnom, tjelesnom i duhovnom smislu, te kako se djelotvorno služiti oslobođenjem i unutarnjim ozdravljenjem. Upute se temelje na biblijskoj istini te na iskustvu autorâ, koje je plod njihova dugogodišnjega bavljenja ovim službama.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh