Aktualnosti

U IZDANJU „BIBLIOTEKE FIGULUS“

Nova knjiga patera Pelanowskog „Od Duha do uha“ najtraženija je knjiga u listopadu. Evo koje se još knjige nalaze na popisu najčitanijih Ovo je deset knjiga u izdanju „Biblioteke Figulus” koje ste najviše čitali u listopadu…

Nova knjiga patera Pelanowskog „Od Duha do uha“ najtraženija je knjiga u listopadu. Evo koje se još knjige nalaze na popisu najčitanijih

„Od Duha do uha“

Donosimo vam pregled deset najčitanijih knjiga u listopadu u izdanju Biblioteke Figulus. Najviše ste tražili novu knjigu poljskoga pavlina p. Augustyna Pelanowskog „Od Duha do uha – napravi korak prema radosti svoje duše“. Pater Pelanowski u ovoj nas knjizi potiče da izađemo iz svoje tame, da prihvatimo neuspjehe i padove i da se svim srcem okrenemo Bogu, koji nam nudi puninu života. Knjiga je ovo koja se čita u dahu, bogata je svjedočanstvima iz života patera Pelanowskog te onih koje je susretao u svojoj službi.

„U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u njegovoj prisutnosti“

Na drugom mjestu naše ljestvice nalazi se knjiga „U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u njegovoj prisutnosti“ autorice Sarah Young, koja je u kratkom vremenu postala svjetski hit! Živimo u svijetu nemira, užurbanosti, jurnjave, straha, neprestane zabrinutosti. U svemu tome možemo uživati Isusov mir. A taj mir proizlazi iz spoznaje njegove prisutnosti, njegove svemoći, njegove ljubavi. U Isusov mir ulazimo kad postanemo svjesni da nam stoji na raspolaganju, duboko u nama i oko nas. Kroz knjigu sve više i više postajemo svjesni prisutnosti ponuđenoga mira i ulazimo u njegovo iskustvo.

„Čuti Boga u snovima“

Otkada je izdana na hrvatskom jeziku, knjiga „Čuti Boga u snovima“ autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe pobudila je interes mnogih. „Čuti Boga u snovima” praktičan je i koristan vodič za razumijevanje jezika kojim nam Bog govori noću. Poučnim primjerima i nevjerojatnim pričama, ispričanima jednostavnim i živim jezikom, Mark Virkler i njegova kći Charity Kayembe pomoći će nam prepoznati prevažnu poruku koju nam Bog šalje u snovima. Nakon što se jednom uvjerimo što sve Gospodin čini po snovima, zauvijek ćemo htjeti ostati dio toga!

„Ljubav i poštovanje“

Uspješnica „New York Timesa” prodana u više od 1 600 000 primjeraka, knjiga „Ljubav i poštovanje“ autora dr. Emersona Eggerichsa donosi jedinstvenu tajnu uspješnoga braka! Najdublja ženina potreba je potreba za ljubavlju – kad je ta potreba ispunjena, ona je sretna. Muškarčeva najdublja potreba je da se osjeća poštovanim – kad je ta potreba ispunjena, on je sretan. U suprotnome dolazi do sukoba. Autor daje odgovore i biblijske naputke za ključna pitanja: Zašto dolazi do sukoba u braku? Kako ih riješiti? Kako uživati u novootkrivenoj ljubavi i poštovanju?

„Josipov dom“

„Josipov dom“ još je jedna knjiga patera Pelanowskog koju ste čitali u listopadu. Najdublja čovjekova potraga je potraga za ocem, ali ne toliko za biološkim, koliko za ocem koji je slika mudrosti i koji nikad ne gubi snagu, snagu koja mu omogućuje da, čak i nakon poraza, ustane s vjerom. Očinstvo, unatoč velikom strahu, zahtijeva hrabrost jer svi mogu biti očevi, ali samo su rijetki tate. Među brojnim opasnostima koje danas prijete ulozi oca, i tako ugrožavaju nas današnje ljude, nalazimo spasonosni primjer – lik skromnog graditelja koji je živio prije dvije tisuće godina – svetog Josipa

„Želim da živiš“

Na popisu najčitanijih knjiga u listopadu nalazi se i knjiga „Želim da živiš“ autora Josipa Lončara. Knjiga je svojevrsni molitvenik u kojem, za razliku od većine drugih molitvenika, ne govorimo mi Bogu, nego Bog progovara nama i treba ih shvatiti u smislu: Možda bi ti Isus u tvojoj sadašnjoj situaciji govorio upravo ovako. Svrha ovog molitvenika-knjige nije samo tražiti nešto od Boga, već je svrha, daleko više, pripremiti srce da mogne primiti ono što nam Bog može i tako često želi dati, a mi iz najrazličitijih razloga ne možemo primiti. Knjiga je namijenjena ljudima dobre volje koji žele uspostaviti prisniji odnos s Bogom, a posebno onima koji se zbog bilo kojeg razloga nalaze u bezizlaznoj životnoj situaciji.

„Umalo ugašena milost“

Knjiga „Umalo ugašena milost“ katoličkog doktora teologije Francisa MacNutta stavlja pred nas važno pitanje: Kako je moguće da je ozdravljanje i oslobođenje, koje čini najvažnije kršćansko poslanje, osim naviještanja, gotovo nestalo? Isus nije morao riskirati svoj život javno ozdravljajući ljude u subotu. Zašto je ozdravljanje bilo toliko važno Isusu da je riskirao smrt? Ozdravljanje je bilo njegova strast. Budući da kršćani u svojem životu trebaju nasljedovati Isusa („Što bi Isus učinio?“), postaje očito da bismo onda također trebali nasljedovati i njegovu snažnu želju da liječimo bolesne. Ljudski životi ovise o našoj molitvi!

„Jao, jao Babilon je pao“

Knjiga p. Marka Glogovića „Jao, jao Babilon je pao“ njegov je, kako kaže, najbolji i najosobniji i najkontroverzniji uradak dosad! Obraćenje je užasna bol, grozna, ali je ujedno i jedini pravi lijek. Pater Marko u svojoj novoj knjizi piše o brojnim životnim temama, pitanjima koja se odnose na sve nas koji se nazivamo Kristovima i želimo nasljedovati njegov primjer.

„Ono najvažnije“

„Ono najvažnije“ još je jedna knjiga u nizu p. Augustyna Pelanowskog koja se našla na našem popisu najčitanijih knjiga u listopadu. Stalno smo opterećeni trčanjem za onim što smatramo najvažnijim – za poslom, obitelji, novcem. Pritom stalno imamo dojam da je ‘ispario’ još jedan dan, tjedan, mjesec… i da nam je ono najvažnije ponovno izmaknulo. U trenucima kad trošimo puno energije na stvari koje su nama bitne – Bog nas poziva da vidimo ono što je najvažnije.

„Kako povjerovati ‒ kako primiti vjerom i kako evangelizirati“

Popis deset najčitanijih knjiga u listopadu završavamo knjigom „Kako povjerovati ‒ kako primiti vjerom i kako evangelizirati“ autora Josipa Lončara. U velikoj većini slučajeva od Boga ne primamo ne zato što nam On ne želi ili ne može dati, nego zato što ne možemo primiti. Naša bi molitva trebala počinjati OVIM pitanjem: „Mogu li primiti ono što te sada molim?” Dakle molitva bi se trebala mnogo više baviti promjenom srca molitelja nego nagovaranjem milosrdnoga Boga da nam se smiluje. Ova knjiga govori o vjeri u Boga, o vjeri srca koja može primiti ono što nam Bog želi i može dati te govori o evangelizaciji. Napisana je tako da je svatko može razumjeti.

 

Sve knjige u izdanju Biblioteke Figulus možete pronaći na stranici www.figulus.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh