Preporučamo

WWW.FIGULUS.HR

NOVA KNJIGA AUGUSTYNA PELANOWSKOG Dnevne meditacije koje će nam pružiti utjehu, ohrabrenje i nadu! „Ova je knjižica ponešto drugačija, želi nam kraćim mislima i meditacijama pomoći da svakog dana u godini svrnemo svoj pogled i srce gore, iznad nas, k Isusu, k vječnosti“ – napisao je p. Marko u predgovoru…

NOVA KNJIGA AUGUSTYNA PELANOWSKOG Dnevne meditacije koje će nam pružiti utjehu, ohrabrenje i nadu!

Foto: LM design; L.S.


 

Iz tiska je izašla nova knjiga p. Augustyna Pelanowskog – „356 dana s Duhom Svetim“ u izdanju Biblioteke Figulus.

Riječ je o dnevnim meditacijama koje će nam pružiti utjehu, nadu, ohrabrenje…

Predgovor

Predgovor hrvatskom izdanju napisao je p. Marko Glogović, OSPPE:

„Evo nam još jedna knjiga autorstva o. Augustina Pelanowskog, na radost mnogih koji ga prate i molitvom i čitanjem. Ova je knjižica ponešto drugačija, želi nam kraćim mislima i meditacijama pomoći da svakog dana u godini svrnemo svoj pogled i srce gore, iznad nas, k Isusu, k vječnosti. Ona nam uistinu može biti i orijentir i okrjepa u svakodnevnim borbama i prilikama kojima smo izloženi a u kojima želimo (p)ostati Kristovi!

U vremenima užurbanosti vrlo je vrijedno i korisno zastati na trenutak i osluhnuti Duha Svetoga. U vremenima kriza i neizvjesnosti spasonosno je duši čuti i znati da nas Bog ljubi i da ima sjajne planove s nama!

Sažeto, jasno, nadahnuto, o. Augustin nas provodi kroz Božju riječ, potiče na vjeru iznad svega, daje nam nadu. U vremenima užurbanosti vrlo je vrijedno i korisno zastati na trenutak i osluhnuti Duha Svetoga. U vremenima kriza i neizvjesnosti spasonosno je duši čuti i znati da nas Bog ljubi i da ima sjajne planove s nama! Ova nas razmatranja podučavaju da ne klonemo duhom i poučavaju da se vraćamo ponovno i ponovno na izvore: Božjoj riječi, sakramentima, molitvi, milosrđu.

Daj si vremena, uroni dnevno na nekoliko minuta u riznicu koju nam je ovaj svećenik redovnik otvorio svojom suradnjom s onim kojeg nazivamo Gospodin i Životvorac.“

Fr. Marko Glogović, pavlin

Misli iz knjige

Nebo je blizina. Pakao je ponor. Nebo je odnos s Bogom i s bližnjima. Pakao je ponor između tebe i drugoga čovjeka, između Boga i tebe. (14. travnja)

Oblaci sakrivaju sunce prije negoli kiša padne. Prije dolaska Duha Svetoga širi se tama,  ništa ne vidiš jer su oblaci iznad tebe puni milosti. (30. svibnja)

I najmanje suosjećanje prema povrijeđenoj osobi jest blago. Dovoljna je samo jedna malena gesta prema nekomu tko je na dnu, tko je uprljan blatom… To je uistinu nešto što budi ogromnu radost. (16. kolovoza)

Naša kultura promovira samo snažne, uspješne, ljude, one koji se znaju nositi sa svime i s vremenom u kojem žive. Surove ljude koji kroz život idu odmjerenim korakom! Posljedica toga je da se ljudi u svijetu boje biti svoji. (4. listopada)

Zašto ne očajavamo, iako nam je teško i nedostaje nam mnogo toga? Bog nam daje snagu kako to izdržati, jer smo mu povjerili svoje brige. Predanje sve mijenja, čak i od patnje čini radost. (30. studenoga)

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije:

Naslov: „365 dana s Duhom Svetim”
Autor: Augustyn Pelanowski, OSPPE
Nakladnik: Biblioteka Figulus
Godina izdanja: 2020.
Prijevod s poljskoga jezika: Fr. Luka Madunić, OSPPE
Broj stranica: 372
Uvez: tvrdi
Veličina knjige: 10,5 x 13,5 cm

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh