Svjedočanstva

NOVO SRCE, NOV DUH

„Noć prije duhovne obnove osjetio sam nešto u srcu. Rekao sam sestri: Sutra će se dogoditi nešto veliko“ Nedugo nakon toga događaja bio sam nanovo rođen. Bog mi je dao novo srce i novi duh. Opet sam osjetio toplinu u svome srcu i kao da sam zablistao novim sjajem

Foto: Pixabay


Ovaj događaj se zbio prije nekoliko godina u Tišinu, na duhovnoj obnovi fra Ive Pavića. Već prije toga se u mom životu nešto počelo događati, ali ne bih htio ići široko pa ću iznijeti samu bit.

Naime, već noć prije duhovne obnove u srcu sam osjetio nešto i rekao svojoj sestri kako će se nešto veliko dogoditi sutra na duhovnoj obnovi. I doista, kada sam došao na misu, iako je vani bilo proljetno vrijeme, meni je bilo jako hladno (misa se održavala na otvorenom zbog velikog broja ljudi). Čeljust mi je cijelo vrijeme bila ukočena kao i veliki dio moga tijela.

Snaga iz Presvetog oltarskog sakramenta

…osjetio sam snagu iz hostije koja je prodirala skroz do mene – i sada znam da je to bio živi Isus koji je utjelovljen u svakoj hostiji.

Kada je fra Ivo prolazio pored mene s Presvetim oltarskim sakramentom, osjetio sam snagu koja je prodirala skroz do mene – i sada znam da je to bio živi Isus koji je utjelovljen u svakoj hostiji.

Kada je na završetku mise bilo pojedinačno polaganje ruku i blagoslov, ja sam počivao u Duhu. Počeo sam imati reakcije u vidu dizanja ruku i nogu u zrak. Iako sam bio svega svjestan nisam se mogao oduprijeti, osjetio sam duhovnu borbu u sebi. To je trajalo otprilike 45 min. Tada je moja majka ponovno pozvala svećenika i objasnila mu da se već dugo ne dižem s poda. Fra Ivo je prišao, napravio mi znak križa na čelo i rekao da ustanem u Isusovo ime. Odmah sam ustao. Osjetio sam veliko olakšanje, kao da sam bio lakši za 10 kg.

Nanovo rođen

I ja ću im dati novo srce i nov ću duh udahnuti u njih: iščupat ću iz njih njihovo kameno srce i stavit ću u njih srce od mesa (Ezekiel 11,19)

Nedugo nakon toga događaja bio sam nanovo rođen. Bog mi je dao novo srce i novi duh. Opet sam osjetio toplinu u svome srcu i kao da sam zablistao novim sjajem. Isus me ispunio svojim Svetim Duhom. Dobio sam i velike duhovne milosti, mogu reći da sam osjetio djelić Kraljevstva nebeskoga i budućeg svijeta koji ima doći (vidi: Ivan 3,1-8).

U praksi moj život je bio totalno suprotan od Božjih zapovijedi (bludnost,alkohol,lake droge, izlasci vikendom..), ali Bog je imao plan za mene

Osjetio sam promjene na svome tijelu… Kao da sam sebi postao ljepši. Postao sam suobličen slavnom tijelu Kristovom (vidi: Rimljanima 8,29-30). Sjećam se da sam jednog jutra stao pred ogledao i čudio se sam sebi, Bog mi je pokazao svoje spasenje.

Moram napomenuti da ove milosti ničim nisam zaslužio niti sam prije ovoga događaja živio nekim pobožnim životom, samo sam išao nedjeljom na svetu misu ali to je više bilo iz tradicije nego iz žive vjere. U praksi moj život je bio totalno suprotan od Božjih zapovijedi (bludnost,alkohol,lake droge, izlasci vikendom..), ali Bog je imao plan za mene.

Mene je Bog sam izabrao (vidi: prva Korinćanima 1,26-31) da na meni pokaže svu svoju milost i strpljivost, a smilovao mi se jer nisam tada znao što činim, moje duhovne oči su bile zatvorene kao što kaže sv. Pavao (vidi: 1. Timoteju 1,13). Moj se život sada promijenio iz korijena jer me dragi Bog oslobodio od svega zla i trudim se svoje obraćenje usavršiti ali i svjedočiti drugima.

Isus Krist je živi Bog

Još se dosta toga dogodilo u mom životu ali kao zaključak bih htio reći da sam puno stvari naučio od svoga obraćenja, a najvažnije je to da je Isus Krist živi Bog, da je On živa osoba, da je Božja Riječ živa i djelotvorna, da je Bog aktivan i sve čini da nas spasi i da se evanđelje događa i danas samo smo mi zaslijepljeni ovim svijetom i ne shvaćamo koliko nam je Isus blizu da nas spasi.

Isus je Bog koji dolazi, slava Isusu !

Posvjedočio: N. N. (Podaci poznati uredništvu); Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh