Vijesti

PRIOPĆENJE BAVARSKOG PREMIJERA

Njemačka odredila da križ bude postavljen na ulazu svih vladinih zgrada Križevi su već obvezni u javnim školama i sudnicama u pretežno katoličkoj Bavarskoj…

Njemačka odredila da križ bude postavljen na ulazu svih vladinih zgrada

Njemačka je odredila da kršćanski križ bude postavljen na ulazu svih vladinih zgrada.


Bavarska konzervativna vlada objasnila je kako se na križ ne treba gledati kao na religiozni simbol; on treba označavati kulturni identitet i kršćanski utjecaj. Križevi su već obvezni u javnim školama i sudnicama u pretežno katoličkoj Bavarskoj.

„Taj korak namjerava izraziti povijesni i kulturni karakter Bavarske i predstaviti vidljivu predanost temeljnim vrijednostima pravnog i društvenog poretka u Bavarskoj i Njemačkoj“, priopćio je 24. travnja bavarski premijer Markus Söder.

Bavarski ministar unutarnjih poslova, Joachim Herrmann, pozdravio je odluku kao jasan znak kršćanske tradicije.

Bavarski će birači izaći na izbore 14. listopada i birati novu vladu – vjerojatno će vratiti Kršćansku socijalnu-uniju (CSU). Konzervativna CSU bavarska je sestrinska stranka Kršćanske-demokratske unije (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel.

Izvor: CNA, Independent

Foto: Independent

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh