Evangelizacija

DAVID VS. GOLIJAT

Njegov šef stalno je psovao Boga, to ga je dovodilo do ludila…. Ovako mu je pater Glogović savjetovao da riješi problem Možeš biti najmanji, najviše prezren, na najudaljenijoj društveno-obiteljsko-religiozno-političko-ekonomskoj margini. No, ako imaš dobru praćku, a u njoj kamenje izvađeno iz potoka Božjeg milosrđa, pobijedit ćeš svakog Golijata.

Foto: Pixabay

Priča mi jedan prijatelj, kako njegov šef na poslu neprestano psuje Boga (pljunuti Golijat, šef Filistejaca), iako je deklarirani katolik i iako mu posao ide skroz nizbrdo. Kaže mi prijatelj kako to više ne može slušati; ulazi mu u glavu i čak po noći sanja te stravične paklene maliciozne degutantnosti kojima ovaj jadnik vrijeđa Stvoritelja svemira. Kaže da ga te bogopsovke dovode do ludila. Eto, rekoh, neka samo dalje psuje, to će mu sigurno spasiti firmu.

…savjetovao sam mu neka primijeni Davidovu taktiku: pogledaj še(ri)fu u oči, i reci mu da se otrijezni i sabere, jer to što čini donosi prokletstvo svima vama zajedno, pa i šire.

Ipak, sjetivši se da sam svećenik, savjetovao sam mu neka primijeni Davidovu taktiku: pogledaj še(ri)fu u oči, i reci mu da se otrijezni i sabere, jer to što čini donosi prokletstvo svima vama zajedno, pa i šire. Isprva se bojao, a onda je pokušao. Šef se najprije razbjesnio, zatim je popio kavu, onda je pobjegao s posla, ali drugi je dan priznao: „Imaš pravo. Ne može mi dobro ići, ako nisam na strani dobra“. I pade Golijat.

Golijat se nalazi u našim srcima. Golijat je duh. A duhovno se pobjeđuje duhovnim.

Nego, što je tvoj Golijat? Ne, to nije zapjenjena svekrva, nije ni snaha koja ju je „raspištoljila“. Golijat se nalazi u našim srcima. Golijat je duh. A duhovno se pobjeđuje duhovnim. Bog vodi bitku za tvoju i moju dušu. Možeš biti najmanji, najviše prezren, na najudaljenijoj društveno-obiteljsko-religiozno-političko-ekonomskoj margini. No, ako imaš dobru praćku, a u njoj kamenje izvađeno iz potoka Božjeg milosrđa, pobijedit ćeš svakog Golijata.

I, da, zaboravih reć’ da ime David znači: „Od Boga ljubljen“.

Samo za stotu ovcu; Autor: O. Marko don Kornelione Glogović; Nakladnik: Figulus

Ulomak iz knjige patera Marka Glogovića Samo za stotu ovcu. Više o knjizi možete saznati OVDJE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu u elektroničkom izdanju možete kupiti OVDJE .

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh