Duhovnost

SVETA MAJKA TEREZIJA

Nitko na svijetu ne bi mogao biti bolji svećenik od Marije

Nitko na svijetu ne bi mogao biti bolji svećenik od Marije

U Evanđelju čitamo kako je Bog toliko ljubio svijet da mu je dao svoga jedinog Sina (Iv 3,16). Dao ga je mladoj, jednostavnoj ženi iz naroda. Ona je bila najčišći, najsvetiji ljudski stvor. A kad ga je primila (znala je tko je on), rekla je: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj”! (Lk 1,38). Trebala je, dakle, postati Isusovom majkom. Zato često kažem: nitko na svijetu ne bi mogao biti bolji svećenik od Marije, čiste Djevice. Ona je međutim ipak ostala služavka Gospodnja. Isus je nije zaredio.


Molimo u ovom vremenu Mariju da nas nauči svojoj šutnji, svojoj dobroti i poniznosti. Marijo, neka mi govori tvoja šutnja i nauči me čuvati se u srcu kao ti, ništa ne odgovarati ako sam okrivljena ili ukorena, ne opravdavati se, već u svako doba moliti kao ti u tišini srca.

Zamolimo Mariju da bude uz nas. Zamolimo je da nam daruje svoje divno, čisto, neokaljano srce – srce puno ljubavi i poniznosti, srce koje je spremno primiti Isusa kao kruh života, koje njega ljubi kao što ga je Marija ljubila, i služi mu u likovima nevoljnika i siromaha.

Sveta Majka Terezija

Iz knjige „Majka Terezija – misli za svaki dan”. Izdavač: Karitativni fond UPT Đakovo” (Narudžbe na adresu: Knjižnica U PRAVI TRENUTAK, 31 400 Đakovo, p.p 51; Tel/fax: 031/811-774)

Foto: Denver Catholic

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh