Duhovnost

CHARLES S. PRICE

Nitko ne može upoznati sebe dok ne prođe kroz kušnju

Nitko ne može upoznati sebe dok ne prođe kroz kušnju

Foto: Shutterstock

 

Koliki je samo blagoslov u kušnji! Mi se nagonski povlačimo od nje i mnogo puta molimo Gospodina da ju uzme. Ali tek kad prođe, prepoznajemo je kao blagoslov. Tek kad zapjevamo pjesmu pobjednika, razabiremo ljubav koja ju je poslala te prepoznajemo da je u svemu bila Očeva ruka.

Dok smo na zemlji, kušnje su potrebne, ali naše se srce raduje jer zna…

Pod kušnjom ne mislim obvezno na napast grijeha. I ona može biti, ali ako je tako, moramo prepoznati da nam je i to poslano s nekom svrhom. Nitko ne može upoznati sama sebe dok ne prođe kroz kušnju. Isusova snaga bila je dokazana njegovom pobjedom nad đavlom na gori.

Postoji jedno stanje u kojem se kršćanin može radovati i u svojoj kušnji. Postoje ulice utjehe kojima putuje dok ga životne kušnje okružuju. Kušnja može biti mračan oblak koji mu prekriva duh. Kušnja može biti napad na tvrđavu vjere. Kušnja može biti ustrajna sumnja koja želi ući u um. Kušnja može biti strah koji pokušava oduzeti mir duše. Kušnja ima tisuću ogrtača i isto toliko maski. Kušnje iskrsnu u najneočekivanijim vremenima i na najneočekivanijim mjestima. Dok smo na zemlji, kušnje su potrebne, ali naše se srce raduje jer zna da ćemo jednoga dana živjeti u zemlji gdje više neće biti kušnji.

Autor: Charles S. Price

Izvor: Facebook stranice „Put života“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh