Brak i odnosi

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Nismo možda ni svjesni koliko idealiziramo romantičnu ljubav Toliko nade možete položiti u jednu osobu. Možete ju voljeti, biti joj privrženi i vjerovati joj, ali na kraju će vas i razočarati, i iznevjeriti i povrijediti

Foto: Pixabay

 

Nismo možda ni svjesni koliko idealiziramo romantičnu ljubav. Postavili smo je na pijedestal, gdje joj uopće nije mjesto. Kad se osvrnem na svoj život, vidim cijeli niz razočaranja proizašlih iz toga što sam nadu stavljala u ljude i stvari koji su me na kraju iznevjerili. Prijateljstva, poslovi, dečki s kojima sam izlazila – svi su bili nedorasli mojim očekivanjima.

Na kraju smo se prizemljili i shvatili da je brak cjeloživotni odnos između dvoje sebičnih, manjkavih i grešnih ljudi

Mislila sam da će s brakom biti druga priča.
Kažu da prva godina braka može mnogim parovima biti prava kušnja. Meni i Johnu nije bila. Naša prva godina je prošla kao produženi medeni mjesec, puna strasti, romanse i spontanosti.
Na kraju smo se prizemljili i shvatili da je brak cjeloživotni odnos između dvoje sebičnih, manjkavih i grešnih ljudi. Čak i kad smo se najviše voljeli, uspjeli smo jedno drugo povrijediti i duboko razočarati. Svađe, uzrujavanja, nesporazumi, mušice, hirovi, različitost karaktera – sve je to dio bračne svakodnevice.

Toliko nade možete položiti u jednu osobu. Možete ju voljeti, biti joj privrženi i vjerovati joj, ali na kraju će vas i razočarati, i iznevjeriti i povrijediti

Toliko nade možete položiti u jednu osobu. Možete ju voljeti, biti joj privrženi i vjerovati joj, ali na kraju će vas i razočarati, i iznevjeriti i povrijediti. To je kao kad sve svoje žrtvujemo za nešto, bilo što; postavimo to iznad svega drugog i na kraju shvatimo da to nikada nije ni trebalo biti na prvom mjestu u našem životu. Jer ondje ne pripada.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“, autorice Debre Fileta, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a  kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh