Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Nisam „otpustio“ svoje roditelje, zbog toga me progoni osjećaj krivnje, a zbog svega stradava moj brak…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Hvala ti, Bože, na mojim roditeljima. Želim ti danas zahvaliti za svaki trenutak kada su skrbili za mene, kada su za mene odvojili vrijeme, kada su mi nastojali pružiti ljubav, kako su znali i mogli. Možda mislim da to nisu zaslužili, ali želim se sjetiti da bez njih, bez obzira na sve, ne bi bilo mene. Ti si mi ih, Oče, dao. Zato ih ovog trena blagoslivljam u tvome Svetom Imenu, jer želim i sam/a primiti tvoj blagoslov. Isuse, na poseban ti način danas želim donijeti svaku navezanost na roditelje, svaki krivi stav i svaku krivu gestu, teret, emocionalnu nezrelost svojih roditelja, napose svako nepotrebno miješanje u moj brak, svaku situaciju u kojoj su mi nametali osjećaj krivnje, svjesno ili nesvjesno, kada su govorili protiv mene i moga supružnika. Napose ti donosim svaki grč, pritisak i teret nastao kada su me roditelji emocionalno opterećivali i nisu me puštali da slobodan/na krenem u svoj život sa suprugom, pa zbog toga nas dvoje u srcima još nismo postali „jedno tijelo“.

Pitam se, jesam li uistinu, u svome srcu i umu, „ostavio“ svoje roditelje?

Bože, tvoja Riječ govori: „Stoga će čovjek ostaviti oca i majku, da prione uza svoju ženu, i bit će njih dvoje jedno tijelo“ (Mk 10,7) Pitam se, jesam li uistinu, u svome srcu i umu, „ostavio“ svoje roditelje? Bojim li se još čega, ljuti li me što pa se zbog toga i prema suprugu/supruzi ponašam krivo i tako štetim našem braku? Moji mi roditelji prečesto nameću, ili su mi nametali, osjećaj krivnje; ponašaju se kao žrtve, nemoćni, kao da s njima trebam biti jedno tijelo, jer me nikada nisu „otpustili“. Isuse, pomozi mi, molim te, da shvatim da mi je supružnik prije roditelja. Naravno da trebam poštovati roditelje, ali ne trebam prihvaćati emocionalne pritiske jer oni na koncu štete meni, ali i mojem braku. Možda od supruga/e očekujem da me tu razumije i u njemu/njoj tražim utjehu, ali dok ja to ne otpustim, on/a ne može taj dio niti nadomjestiti niti riješiti, niti to treba.

Zazivam slobodu u svoj život, jer želim uistinu, svim srcem „prionuti“ uza svoga supruga / svoju suprugu

Sada svaku krivnju koja postoji, svaki teret i navezanost i sve što nije „otpušteno“ od roditelja, a trebalo bi biti, predajem tebi, Isuse. Stavljam to na tvoj Križ i odričem se toga. Zazivam slobodu u svoj život, jer želim uistinu, svim srcem „prionuti“ uza svoga supruga / svoju suprugu i želim da u našem umu, srcima i duhu postanemo jedno tijelo. Isuse, podigni na tome području naš brak, da sve što je porušeno bude ponovno izgrađeno i da uistinu, u svojim srcima postanemo „jedno tijelo“.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Nažalost, roditelji prečesto ne otpuštaju svoju djecu, emocionalno ih ucjenjuju i stvaraju im velik teret. Ponekad djeci unište brak, a da toga nisu ni svjesni. Ako već roditelji nisu (bili) zreli, budi ti i odreci se toga, moli Isusa da to iscijeli i daj roditeljima do znanja tko je na prvom mjestu, ma što oni mislili. U protivnom, štetiš svome braku.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh