Osobni razvoj

VRAĆANJE IDENTITETA

Nisam mogla vjerovati koliko Božja riječ govori o mom identitetu Riječ je opovrgnula laži i etikete s kojima se borila čitav svoj život i iscijelila je nesigurnosti, strahove i sumnje

vraćanje identiteta, tri koraka do prave ljubavi

Foto: Pixabay

 

Kako bih započela proces otkrivanja, okrenula sam se Božjoj Riječi. Nisam mogla vjerovati kad sam shvatila koliko toga ne znam o samoj sebi:

  1. Odabran(a) sam i prihvaćen(a). „Vi ste, naprotiv, izabrani rod, kraljevsko svećenstvo, sveti puk, narod određen za Božju svojinu, da razglasite slavna djela onoga koji vas pozva iz tame u svoje divno svjetlo.“ (1 Pt 2,9)
  2. Prekrasno sam stvoren(a). „Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu. Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. Dušu moju do dna si poznavao, kosti moje ne bjehu ti skrite dok nastajah u dubini zemlje. Oči tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga.“ (Ps 139,13-16)
  3. Stvoren(a) sam sa svrhom. „Njegovo smo, naime, stvorenje, stvoreni u Kristu Isusu radi djela ljubavi koja Bog unaprijed pripremi da u njima živimo.“ (Ef 2,10)
  4. Bog me promatra. „Jahve, proničeš me svega i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ. Hodam li ili ležim, sve ti vidiš, znani su ti svi moji putovi. Riječ mi još nije na jezik došla, a ti, Jahve, sve već znadeš.“ (Ps 139,1-4)
  5. Oprošteno mi je. „Vas koji ste zbog prekršaja i neobrezanja svoga tijela bili mrtvi, oživi zajedno s njim; oprosti nam dobrohotno sve prekršaje; izbrisa zadužnicu koja je svojim odredbama bila nama protivna; ukloni je prikovavši je na križ.“ (Kol 2,13-14)
  6. Božje sam dijete. „A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime: koji nisu rođeni ni od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje, nego – od Boga.“ (Iv 1,12-13)
  7. Ljubljen(a) sam. „Gledajte koliku nam je ljubav Otac iskazao, da se zovemo djeca Božja. A to i jesmo!“ (1 Iv 3,1)
  8. Nov sam stvor. „Dakle, ako je tko u Kristu, on je nov stvor; staro je nestalo, novo je, evo, nastalo.“ (2 Kor 5,17)
  9. On se brine za mene. „ Budite zadovoljni onim što imate, jer je on sam rekao: ‘Sigurno te neću ostaviti; nipošto te neću zapustiti!’“(Heb 13,5)
  10. Otkupljen(a) sam. „Krist nas je otkupio od prokletstva Zakona postavši mjesto nas proklet.“ (Gal 3,13)

Nisam mogla vjerovati koliko Božja Riječ govori o mom identitetu (i ovaj je popis samo djelić istine koju pronalazimo u Bibliji). Riječ je opovrgnula laži i etikete s kojima sam se borila čitav svoj život i iscijelila je moje nesigurnosti, strahove i sumnje.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Debra Fileta licencirana je stručna savjetnica i autorica brojnih članaka i knjiga o vezama i braku.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh