Duhovnost

SVAKODNEVNI ANĐELI

‘Nikad nećete upoznati depresivnog anđela’ – nekoliko zanimljivih činjenica o anđelima koje možda niste znali „Anđeli žive u nebu gdje nema suza, grijeha ili tuge. (…) Predivni su i zato što žive da bi slavili Boga…“

Nikad nećete upoznati depresivnog anđela – nekoliko zanimljivih činjenica o anđelima koje možda niste znali

Foto: Shutterstock

 

Anđeosko se područje razlikuje od našega i po tome što nikada nećete upoznati depresivnoga anđela. Job 38,7 kaže da su anđeli pri stvaranju klicali od radosti. Naši su anđeli dobro raspoloženi zato što se uvijek nalaze u Božjoj prisutnosti (vidi Mt 18,10), a u njegovoj se prisutnosti nalazi punina radosti (vidi Ps 16,11). Oni se raduju nad svakim grešnikom koji se spasi, a grešnici se cijelo vrijeme spašavaju, u cijelome svijetu (vidi Lk 15,10)!

Anđeli žive u nebu gdje nema suza, grijeha ili tuge

U tim stihovima vidimo da su i Bog i njegovi anđeli sretniji i zabavniji od onoga kako smo ih mi zamišljali. Anđeli žive u nebu gdje nema suza, grijeha ili tuge. Ustvari, proročka vidjelica Patricia King otkriva da je čula smijeh prvoga puta kada je u viziji bila prenesena u nebo. Cijelo se nebo smijalo! Rekla je da je to bilo slavno i neopisivo. Uistinu, Biblija nam obećava „radost neizrecivu i proslavljenu“ (vidi 1 Pt 1,8)!

Bog je iznad svega želio da Patricia iskusi radost i zvuk smijeha u njegovu domu. Kakvo izvanredno otkrivenje Božjega srca i njegovih vrijednosti.

Anđeli su predivni i zato što žive da bi slavili Boga

Anđeli se od nas razlikuju i po tome što imaju savršenu vjeru u Boga. Njihovo je pouzdanje u njega nepokolebljivo i revno mu se i bez oklijevanja podlažu. Njima je lako bezuvjetno slušati njegovu volju i predavati joj se, zato što intimno poznaju njegovu dobrotu, vjernost i ljubav. Oni shvaćaju da Otac zna najbolje!

Anđeli su predivni i zato što žive da bi slavili Boga. Oni su ispravno posložili svoje prioritete i nikada ne gube usredotočenost, ni na trenutak. Dok je to lekcija koju mnogi od nas još uvijek uče, anđeli razumiju da je njihov primarni posao, važniji od svake druge velike službe ili rada u Kraljevstvu, služiti Bogu. Ne za njega, već njemu. A tako je i s nama.

Ulomak iz knjige „Svakodnevni anđeli“ autorâ Charity Virkler Kayembe i Joea Brocka. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete nabaviti ovdje.

Izdavač: Vinograd

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh