Evangelizacija

NIJE NEMOGUĆA MISIJA

NIJE TO SAMO ZA ‘PROFESIONALCE’ Naša zadaća je da osvajamo duše za Gospodina To nije tako teško kao što mislimo. Mi jednostavno trebamo moliti i prikazivati male, redovite žrtve za spasenje duša. Kada to učinimo, Isus će učiniti ostalo

NIJE TO SAMO ZA 'PROFESIONALCE' Naša zadaća je da osvajamo duše za Gospodina

Foto: Unsplash,  Nathan Dumlao


 

„Daj mi duše. Znaj da je tvoj zadatak osvajati duše molitvom i žrtvom i poticati na pouzdanje u moje milosrđe.“ (Dn 1690)

Razmatranje

Ako ste se ikada osjećali kao da vaš život nema previše smisla, zastanite na tren i razmislite o tome što vam Isus govori. Jedini način da netko nešto nauči o Isusu jest ako mu netko drugi priča o Njemu. Ponekad se dogodi čudo i Isus se objavljuje izravno, no većinu vremena je naša zadaća da osvajamo duše za Gospodina. Iako postoji napast da tu odgovornost prepustimo „profesionalcima“ poput svećenika, redovnica i misionara, činjenica je da Isus želi da svatko od nas učini svoj dio. To nije tako teško kao što mislimo. Mi jednostavno trebamo moliti i prikazivati male, redovite žrtve za spasenje duša. Kada to učinimo, Isus će učiniti ostalo.

Molitva

Isuse, neka moje riječi i moja djela otkrivaju tvoje milosrđe svijetu. Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh