Svjedočanstva

GOSPINA POMOĆ

Nije mogao prihvatiti Gospodinovo oproštenje jer si nije mogao oprostiti Dok sam se ugnijezdio poput djeteta u Njezinoj utrobi, istodobno sam ostao i u jezeru do pojasa. Govorila mi je s dubokom ljubavlju, riječima koje nisam “čuo”, ali sam ih razumio savršeno

Nije mogao prihvatiti Gospodinovo oproštenje jer nije mogao oprostiti sam sebi. Gospa mu je ovako rekla...

Foto: Screenshot

 

Tada se usred najšarenijega svjetla, kao da dolazi iz srca anđela i svetaca, pojavilo najljepše od svih stvorenja, Blažena Djevica Marija. Bila je mila i mlada, ispunjena tolikim kraljevskim autoritetom obilne poniznosti i milosti da nisam bio sposoban gledati u Nju. Potom sam bio dijete u Njezinoj utrobi, povezano s Njom kroz duhovnu pupčanu vrcu.

Moje početno razumijevanje Isusa i Marije bilo je tako siromašno da je svako otkriće bilo duboko

U zagrljaju Njezina bića osjećao sam takvo blago njegovanje da sam se bojao izgubiti Je. Ona i sva nebeska bića počeli su zajedno hvaliti i slaviti Gospodina u zboru i to se ne može opisati ljudskim rječnikom. Prisutnost takvoga savršenstva može u duši stvoriti samo stanje uzvišene ekstaze.
Moje početno razumijevanje Isusa i Marije bilo je tako siromašno da je svako otkriće bilo duboko. Nikada nisam naučio katekizam niti sam bio pozoran na satovima vjeronauka. Za mene je najveće otkriće od svih bilo spoznati da je Isus Krist – Bog. Osim toga, saznati da u Nebu imam Majku ispunilo je duboku majčinsku prazninu u mojoj duši – nepotpunost koje nisam bio svjestan do trenutka kada sam Je ugledao.

“Moraš vjerovati u svoga Gospodina Isusa. Moraš Mu otvoriti srce i pustiti Ga unutra. Isus te voli. On ti oprašta.”

Dok sam se ugnijezdio poput djeteta u Njezinoj utrobi, istodobno sam ostao i u jezeru do pojasa. Govorila mi je s dubokom ljubavlju, riječima koje nisam “čuo”, ali sam ih razumio savršeno: “Moraš vjerovati u svoga Gospodina Isusa. Moraš Mu otvoriti srce i pustiti Ga unutra. Isus te voli. On ti oprašta.” U mojemu srcu, međutim, i dalje je bilo nemoguće prihvatiti Gospodinovo oproštenje jer nisam mogao oprostiti samome sebi.

Čistilište

Kad sam bio s Gospom, pokazana mi je velika dolina usamljenosti, prepuna milijuna duša, koja je izgledala kao veliko vatreno tijelo, a ipak hladna poput leda. Izgledala je kao Pakao, ali moj mi je anđeo čuvar rekao da gledam Čistilište, daleko ispod zemlje.
Objasnio mi je da su se duše u ovome stanju uspjele spasiti, ali još nisu stigle do svetosti pa moraju biti pročišćene. Te su duše patile jer bile su odvojene od Boga Kojega su voljele. Na duhovni način, doživljavale su ekstremne osjećaje vatre i leda jer bilo je ili previše vruće, ili previše hladno.

Gospa, Kraljica Čistilišta, osjeća veliko suosjećanje prema svakoj duši i nikada ne prestaje posredovati za njih

Razine pročišćenja koje sam vidio u Čistilištu toliko su brojne da stotinu ljudi ne bi mogli vidjeti jedni druge jer bi vjerojatno završili na različitim razinama, ovisno o njihovim većim ili manjim grijesima kad bi odjednom umrli i otišli tamo. Gospa, Kraljica Čistilišta, osjeća veliko suosjećanje prema svakoj duši i nikada ne prestaje posredovati za njih. Ona, moj anđeo čuvar i ostali anđeli Gospodnji pokazali su mi kako sve duše koje sam vidio posjeduju prekrasnu i stvarnu sigurnost da su spašene.

Blažena Majka i anđeli željeli su da i ja prihvatim isto milosrđe i nadu za sebe, ali nisam mogao

Prihvatile su da se još ne mogu pridružiti gozbi Gospodnjoj jer nisu primjereno odjevene u vrline i nalazile su veliku utjehu u Božjem obećanju Neba za njih. Blažena Majka i anđeli željeli su da i ja prihvatim isto milosrđe i nadu za sebe, ali nisam mogao.
Osjećao sam se toliko nedostojnim da sam okrenuo glavu i gledao dolje u jezero. Nježno me prateći, Marija me susrela na površini vode. Uz svoj odraz, pokazala je na duhove mojih grijeha i rekla glasom najmilije nježnosti: “Oni nisu ti.”

Iz knjige “Upozorenje. Svjedočanstva i proročanstva prosvjetljenja svijesti”, autorice Christine Watkins. Dopuštenje izdavača Kyrios za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh