Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Nezainteresiranost moga/moje supruga/e je nešto što me često jako boli

MOLITVA


Boli me često nezainteresiranost od supruga/e ili barem meni to tako izgleda da je nezainteresiran/a. Ponekad se i primirimo, počnemo funkcionirati, ali kada se ponovno počne ponašati po određenom „uzroku“, na određeni način, kao da se u meni nešto probudi i boli me sve to, ranjava, imam osjećaj kao da mi namjerno to radi. Kao da sam izgubio/la povjerenje u određenim područjima prema njemu/njoj, jednostavno kao da to nije osoba za koju sam se oženio/udala. Želim zastati i malo razmisliti, kada točno reagira tako kako reagira? Kako se ja u tim trenucima ponašam, odnosno koja su to područja na kojima reagira onako kako smatram da ne bi trebao/la?

Zar je Bog to namjerno zakomplicirao?

Možda previše uzimam svoga supružnika zdravo za gotovo, možda uopće ne vidim njegovu različitost od mene, možda ne vidim da ima drugačije potrebe i ranjivosti od mene, jer sama Božja Riječ kaže da nas je Bog stvorio drugačije. Zašto? Zar je Bog to namjerno zakomplicirao? Stvorio nas je različite baš s namjerom da se nadopunjujemo i da sami ne postanemo sebični, egocentrični i licemjerni. Da shvatimo da u supružniku možemo vidjeti i po njemu uzeti ono što sami nemamo, rasti prema Kraljevstvu Nebeskom i da ne treba uvijek biti baš sve onako kako ja mislim da je dobro. Pa po tome on/a gotovo da ne bi trebao/la ni izražavati svoje misli. A ja bi kao morao/la i trebao/la. Ali što kad on/a ne izvrši ni ono osnovno, mislim si? Koliko želim razmisliti, priznati da moje ponašanje, ton glasa i način djelovanja izaziva upravo takve loše reakcije i da je supružnik obeshrabren? Zasigurno ne sve, svi smo ljudi, slabi smo, ali koliko puta sam primijetio kako se suprug/a ponašao/la, reagirala i izašla mi u susret kada sam bio nesebičan, kada sam govorio/la normalnim tonom glasa, kada sam tražio/la savjet, kada sam podijelio/la nešto prvo sa njime/njom uvažavajući njegovo/njezino mišljenje, kada sam se ispričao, zamolio za oprost i nastojao ispraviti trenutke kada sam ja bio bez ljubavi i poštovanja?

To je glavna prepreka zašto imam problem sa supružnikom

Ili mislim da je ipak on/a kriv/a više, kriva za moj pogled i reakcije u braku? Zar to uistinu vjerujem? Ako da, izuzev zasigurno lošim stvarima koje su se dogodile, to je glavna prepreka zašto imam problem sa supružnikom, jer takav stav opravdava moj grijeh i Božja milost do mene na tom području, a možda i na drugima ne dopire, jer je Bog pravedan, ali istovremeno tužan zbog moga stava. Ako se želiš odreći takvog stava, izreci ovog trena: Isuse, smiluj se meni grešniku! Oprosti mi što sam često bio licemjeran/a i opravdao/la grijeh. Učini me poniznim/om i spasi moj život i moj brak za vječni život. Daj mi snage da se ispričam supružniku.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često, prečesto kada smo u užarenim situacijama ne kontroliramo svoje reakcije i ne možemo vidjeti da li smo mi možda reagirali krivo, a optužujemo supružnika. Nauči se zastati, a napose u mirnim trenucima razmisliti o svojim krivim postupcima.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh