Razno

U AMERICI

Nevjerojatna slučajnost: u ovoj je bolnici trenutno trudno čak 16 medicinskih sestara

Internetom se proširila neobična priča iz bolnice u gradu Mesi, u američkoj saveznoj državi Arizoni, u kojoj je trudno čak 16 medicinskih sestara, javlja Aleteia.

Trudne medicinske sestre nisu ni znale koliko ih ima sve dok se nisu pridružile grupi za trudnice na Facebooku i otkrile zanimljivu slučajnost. Prvi porod očekuje se već ovoga mjeseca, a posljednji u siječnju.

Buduće majke u grupi dobivaju puno podrške, što im je pomoglo obogatiti iskustvo trudnoće:

„Ovo nije lagan posao kada ste trudni i cijelo se vrijeme ne osjećate dobro pa je lijepo dijeliti priče i imati podršku“, kaže Ashley Atkins, jedna od sestara.

Planiranje zamjena osoblja u nadolazećim mjesecima bilo je ‘operacija’ samo po sebi, a bolnica čini sve kako bi trudnicama stvorila što ugodniju radnu sredinu. Ne samo da se je pobrinula da trudne medicinske sestre zaštiti od potencijalno opasnih zadataka nego im je čak i osigurala kisele krastavce i masline u kantini.

Odjel će idućeg tjedna pripremiti i veliku zabavu za trudne kolegice, prije nego li počnu odlaziti na 12-tjedni porodiljni dopust.

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh