Svjedočanstva

NEVJEROJATAN DOGAĐAJ U PARAGVAJU Jednomjesečno djetešce oživjelo nakon što je vatrogasac nad njim izgovorio ove riječi… Corvalan i njegovi kolege vatrogasci volonteri bili su Božji suradnici u spašavanju života malog djeteta, kroz sakrament krštenja... Predivna priča iz Paragvaja!

Foto: Facebook (Bomberos Ciudad del Este)

 

24. listopada ove godine u Ciudad del Esteu, gradu u Paragvaju, hitna medicinska služba primila je telefonski poziv o jednomjesečnom djetetu u nevolji. Ekipa Hitne pomoći je odmah krenula na teren. Među njima su bila trojica vatrogasaca volontera, uključujući sjemeništarca Jorgea Corvalana.

Djetešce je u naručju držala njegova 13-godišnja majka koja je prosila na ulici. To je malo dijete davalo jedva primjetne znakove života…

Corvalan je za Aleteiu ispričao da je djetešce u naručju držala njegova 13-godišnja majka koja je prosila na ulici. To je malo dijete davalo jedva primjetne znakove života:

„Djetešce je visjelo između života i smrti. Stavili smo ga u vozilo Hitne pomoći i odvezli u traumatološki centar u gradu. Na putu smo ga pokušali oživjeti, ali bezuspješno”, priča Corvalan.

Corvalan je zamolio medicinsku sestru da mu donese vode kako bi mogao krstiti dijete. „U slučaju nužde svatko može krstiti…

Kad su stigli u bolnicu, Corvalan je zamolio medicinsku sestru da mu donese vode kako bi mogao krstiti dijete.

„U slučaju nužde svatko može krstiti. Pomislio sam da ovo dijete treba staviti u Božje ruke, pa sam to učinio“, kaže Corvalan.

Nakon što je izrekao riječi: „Ja te krstim u ime Oca, Sina i Duha Svetoga“, dijete je oživjelo!

Ovaj vatrogasac volonter posvjedočio je da je djetešce nakon što je izrekao riječi: „Ja te krstim u ime Oca, Sina i Duha Svetoga“, oživjelo. Njegovi su se vitalni znaci trenutno povratili.

„Djetešce je pred našim očima reagiralo čudesno, nevjerojatno“, rekao je Corvalan za Aleteiu, a to je objavila i lokalna vatrogasna služba na svojoj stranici na Facebooku. Corvalan je dodao da je djetešce odmah počelo plakati, što je u takvim slučajevima odličan znak.

Kada je nakon nekoliko sati ponovno došao na dječji odjel, liječnici su Corvalanu rekli da se zdravlje djeteta popravlja.

Na kraju objave na Facebook stranici ove vatrogasne službe piše: „Možda je nekome ovo veoma teško povjerovati, ili je sve to bila samo slučajnost, ali činjenica je da je ovo malo dijete iz našega grada dio jedne od najganutljivijih i najemotivnijih događaja u našoj službi!“

Članak je protno objavljen na portalu Book.hr 2019. godine

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh