Duhovnost

NEUZDRMANA VJERA: „TRČI! MOŽEŠ POBIJEDITI!” // Ovako se možeš obraniti od sotoninih napada na svoju vjeru „Trči s pouzdanjem! Mi smo se borili do smrti i nismo pali. Bog nas je sačuvao i naša je vjera odoljela. (…) Tako, ustrajte! Možete pobijediti i u teškim vremenima.”

Ovako se možeš obraniti od sotoninih napada na svoju vjeru

Foto: Shutterstock

 

U smrtnoj smo borbi za svoju vjeru

„Prema tome, ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada” (Heb 10,35). Ako si kršćanin, u žestokom si ratu. Zapravo, u smrtnoj si borbi za svoju vjeru. Sotona je odlučio slomiti i uništiti vjeru svih Božjih izabranika. A što je tvoja vjera jača, veći će biti njegov napad protiv nje.

Ništa ne predstavlja veću prijetnju sotoninu kraljevstvu od kršćanina koji…

Vidite, neuzdrmana vjera u Gospodina baca pakao u bijes. Ništa ne predstavlja veću prijetnju sotoninu kraljevstvu od kršćanina koji ima neuzdrmanu vjeru. Zašto? Jer se po vjeri i sili koju ona oslobađa sotonino kraljevstvo pokorava. Po vjeri se rađa pravednost i gasi demonska vatra; postižu se Božja obećanja i zatvaraju lavlja usta.

Bog nam je dao snažno oružje…

Apostol Petar je došao pod žestok napad protiv svoje vjere. Njegovo pouzdanje u Isusa tako je razbjesnilo pakao da je sotona tražio dopuštenje da ga prorešeta kako bi vidio hoće li ostati stajati: „Šimune, Šimune, pazi, sotona je dobio dopuštenje da vas može rešetati kao pšenicu, ali ja sam molio za te da tvoja vjera ne malakše. Tako i ti, kad se jedanput vratiš k meni, učvrsti svoju braću” (Lk 22,31-32).

Bog nam je dao snažno oružje protiv sotoninih napada na našu vjeru. Ne trebamo pokušavati sve odgonetnuti. Naprotiv, trebamo uprti svoje oči na „veliki oblak svjedoka” već u slavi, koji su uspjeli doći do cilja svojom netaknutom vjerom (Heb 12,1).

„Trči! Možeš pobijediti i u teškim vremenima!”

Kakva slika! Ovaj redak prikazuje vojsku pobjedonosnih svetih iz svakoga razdoblja vremena koji nas budno promatraju poput mnoštva s tribina. Oni nose krune pravednosti i mašu palminim granama dok nas bodre u našoj trci: „Trči s pouzdanjem! Mi smo se borili do smrti i nismo pali. Bog nas je sačuvao i naša je vjera odoljela. Istina je djelotvorna: pobijedili smo! Mi smo pobjednici. Tako, ustrajte! Možete pobijediti i u teškim vremenima.”

Autor: David Wilkerson (davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh