Zanimljivosti

PRIČA STEVEA JOBSA

Neudana studentica, u nepovoljnoj situaciji, odbila je pobačaj i dala dječaka na usvajanje A njegovo ime malo tko danas da ne zna...

Steve Jobs

Foto: Unsplash, Sophia H. Gue 

 

U 1950-ima, neudana studentica bila je u nepovoljnoj situaciji zbog čega je svoga malog dječaka po imenu Steve dala na usvajanje.
Kao dječaka, njegov poočim (mehaničar po imenu Paul Jobs) podučio je Stevea kako rastaviti stvari i ponovno ih sastaviti, što je potaknulo njegovu strast da gradi i stvara.

30 godina kasnije, Steve Jobs izradio je prvo Apple računalo, a 2007. najavio je prvi iPhone.

Jobs je preminuo 2011., ali je zauvijek ostao zahvalan majci što je odbila otići na pobačaj: „Htio sam upoznati svoju biološku majku da vidim je li ona dobro i da joj se zahvalim, jer mi je drago što nije izabrala pobačaj. Imala je dvadeset i tri godine i prošla je kroz puno toga da me ima.“

Preporučujemo:

Trent Horn u svojoj novoj knjizi Uvjerljivo za život. Kako razgovarati o najtežem pitanju našega društva“, savjetuje kako uz malo znanja i nekoliko provjerenih tehnika, možete postati odvažan i učinkovit apologet za nerođene.

Knjigu možete kupiti ovdje. 

Izdavač: Kyrios 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh