Osobni razvoj

KRUNICA OTKUPLJENJA

Neprijatelji su nam blagoslov! Ne razumiješ? Pročitaj… U Očenašu molimo da nam Bog oprosti na isti način na koji mi opraštamo drugima. U govoru na gori Isus nam je rekao da će nam biti mjereno mjerom kojom mi mjerimo drugima

Neprijatelji su nam blagoslov! Ne razumiješ? Pročitaj...

Foto: Pixabay

 

Blagoslivljati ih trebamo jer nam daju mogućnost da praštamo na način na koji želimo da nama bude oprošteno

Isus, one koji ga slušaju, potiče da ljube svoje neprijatelje, da ih blagoslivljaju i da za njih mole. Ljubiti ih trebamo jer su i oni Božja djeca, jer i njih Bog ljubi i, kao dobri Otac, želi da se obrate i da se spase. Blagoslivljati ih trebamo jer nam daju mogućnost da praštamo na način na koji želimo da nama bude oprošteno. U Očenašu molimo da nam Bog oprosti na isti način na koji mi opraštamo drugima. U govoru na gori Isus nam je rekao da će nam biti mjereno mjerom kojom mi mjerimo drugima.

Ako rado opraštamo onima koji su nas ranili i povrijedili, iako se ne kaju i ne traže naše oproštenje te nisu prestali griješiti protiv nas, tada će i nama Bog oprostiti na jednak način

Svi mi želimo da nam Bog oprosti.
Ako rado opraštamo onima koji su nas ranili i povrijedili, iako se ne kaju i ne traže naše oproštenje te nisu prestali griješiti protiv nas, tada će i nama Bog oprostiti na jednak način. Takovo oproštenje ne bismo mogli primiti kad ne bismo imali neprijatelje. Zato su nam neprijatelji blagoslov i zato ih trebamo blagoslivljati.

Iz nove knjige „Škola molitve 4 – krunica otkupljenja” autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu za samo 25 kuna možete kupiti ovdje.

Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa. 

Preporučamo ti i ovo sjajno predavanje fra Ante Vučkovića na temu: 

VIDEO Predavanje koje vam može otvoriti oči: Zašto i kako moliti za neprijatelje 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh