Brak i odnosi

LJUBAV, PRIHVAĆANJE I OPRAŠTANJE

Neopraštanje je brana koja se podiže na tvome životnome putu Kada je Isus Krist gospodar tvoga života i Sveti Duh u tvoje srce ulijeva Božju ljubav, tada možeš biti osoba puna ljubavi.

brana, ilustracija

Foto: Michael Held, Unsplash

 

Vidio sam muževe i žene koji žive zajedno kao da su lešinari. Ona vreba s jedne strane, a on s druge, i susreću se u borilištu u sredini. Čekaju da drugi pogriješi kako bi se obrušili na plijen. Zar još niste naučili da ljudi često žive onako kako od njih očekujete? Ako vrebaš grešku svoga muža ili žene, vjerojatno nećeš morati dugo čekati.

„Moj muž uvijek kasni“, rekla mi je jedna žena. „I uvijek je loše volje. Također, nikada nije znao postupati s novcem.“ Nastavila je nabrajati mnoge stvari koje njezin muž „nikada“ ne čini ili „uvijek“ čini.
Kada je stala, rekao sam: „Tvoj je muž najdosljednija osoba za koju sam čuo. U 24 godine vašega braka nije donio nijednu ispravnu odluku. To mora da je rekord.“

Neopraštanje postaje brana koja se podiže na tvome životnome putu. Ne možeš nastaviti dalje. Jedino opraštanje može ukloniti tu branu

Što tražiš?

Shvatila je što sam želio reći. Što tražiš? Jer to ćeš i pronaći. Ako tražiš greške, pronaći ćeš ih, ali opraštanje ne traži greške. A kada ih pronađe, tada ih oprašta. Tako stvara preduvjete za zdravo življenje. Neopraštanje postaje brana koja se podiže na tvome životnome putu. Ne možeš nastaviti dalje. Jedino opraštanje može ukloniti tu branu.

Ako želiš imati dobar dom, stvaraj okruženje koje izgrađuje dobar dom. Kako dobivaš lijep vrt? Iščupaj korov i posadi dobre biljke, a ne loše. Ako sadiš sjeme pobune, ljubomore, sumnje, neopraštanja i kritiziranja, što ćeš uzgojiti? Požet ćeš ono što si posijao. Da bi imao dom u kojem vlada ljubav, posadi sjeme ljubavi. Kako ćeš to učiniti? Voleći drugoga. Kada je Isus Krist gospodar tvoga života i Sveti Duh u tvoje srce ulijeva Božju ljubav, tada možeš biti osoba puna ljubavi.

 

 

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

Iz knjige „Ljubav, prihvaćanje i opraštanje“ autorâ Jerryja Cooka i Stanleyja C. Baldwina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete nabaviti ovdje.

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh