Duhovnost

2. OTAJSTVO KRUNICE OTKUPLJENJA

Neopraštanje doslovno ubija čovjeka, ubija mu dušu, a onda, posredno, i tijelo Praštanjem drugima i njih prihvaćamo kao ljubljenu Božju djecu potrebnu spasenja. Nema čovjeka za kojeg Isus nije s ljubavlju trpio. Ako mi oprostimo drugima, i nama će Bog oprostiti

Neopraštanje doslovno ubija čovjeka, ubija mu dušu, a onda, posredno, i tijelo

Foto: Pixabay

 

2. otajstvo: … koji je naše boli na sebe uzeo

Izaija u 53. poglavlju piše kako su Isusa prezreli i odbacili, lažno ga optužili, nepravedno osudili, vrijeđali, izbičevali, mučili i ubili. Mnogi su sve to odobravali. Mnogi ga i danas preziru i odbacuju iz svojih života; mnogi ga ignoriraju.

Te boli, te rane srca, oduzimaju nama, a često posredno i onima s kojima živimo, radost života i često su uzrok najrazličitijih bolesti duha, duše i tijela

Isus je kroz sva ta trpljenja morao proći kako bi mogao pomoći nama koji također prolazimo kroz ista ili slična trpljenja. Mnogi se osjećaju prezrenima, odbačenima, neželjenima, manje vrijednima; mnogi su iskusili vrijeđanja i zlostavljanja, mnogi pate od najrazličitijih duševnih boli. Te boli, te rane srca, oduzimaju nama, a često posredno i onima s kojima živimo, radost života i često su uzrok najrazličitijih bolesti duha, duše i tijela. Te boli, te rane srca najčešće dolaze kao posljedica tuđih i vlastitih grijeha. Drugi nas ranjavaju, ali i mi sami sebe ranjavamo.

Praštanje je jedno od najvećih djela milosrđa, ali i jedna od najvećih privilegija koje nam milost omogućuje činiti

Proces nutarnjeg iscjeljenja započinje opraštanjem drugima i sebi. Neopraštanje doslovno ubija čovjeka, ubija mu dušu, a onda, posredno, i tijelo. Praštanje je jedno od najvećih djela milosrđa, ali i jedna od najvećih privilegija koje nam milost omogućuje činiti. Praštanjem drugima i njih prihvaćamo kao ljubljenu Božju djecu potrebnu spasenja. Nema čovjeka za kojeg Isus nije s ljubavlju trpio. Ako mi oprostimo drugima, i nama će Bog oprostiti.
Često uopće nismo svjesni koliko se potisnute osude i neopraštanja krije u našim srcima.

Iz nove knjige „Škola molitve 4 – krunica otkupljenja” autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu za samo 25 kuna možete kupiti ovdje.

Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh