Brak i odnosi

RAFAEL GONCALVES

Nekoliko pitanja kojima je jedan odvjetnik spasio mnoge brakove Nitko ne započinje vezu planirajući razvod, nitko se ne ženi planirajući razvod. Živimo u društvu koje odmah sve odbacuje, umjesto da pokuša popraviti stvari. To se nažalost primjenjuje i na odnose...

Četiri pitanja kojima je jedan odvjetnik spasio mnoge brakove

Foto: Shutterstock

 

Rafael Gonçalves, mladi brazilski odvjetnik koji se specijalizirao za razvode, objavio je na Facebooku fotografiju bilješki koju je dao jednom od svojih klijenata, a koja se internetom proširila velikom brzinom.

U bilješkama su navedeni dokumenti potrebi za pokretanje razvoda braka, ali i četiri pitanja na koja bi par trebao odgovoriti prije nego što preda sve dokumente. Gonçalves je objasnio da je shvatio da njegova klijentica još uvijek voli svog supruga.

Odvjetnik za razvode koji spašava brakove svojih klijenata

„Izgubio sam neke klijente, ali sam dobio nove prijatelje“, objasnio je na Facebooku. Unatoč riziku da izgubi klijenta, svima postavlja ta četiri pitanja. To je uistinu lijepa gesta jer dolazi od nekoga tko je specijaliziran za okončavanje brakova.

„Ne mislim da radim nešto posebno, po mom mišljenju tako bi trebali postupati svi moji kolege.“

Četiri pitanja

Ova četiri pitanja Rafael postavlja svojim klijentima:

Jesam li učinio sve što je u mojoj moći kako bih spasio svoj brak?

Je li razvod trenutno najbolja opcija?

Koji ljudi najviše utječu na mene?

Koliko smo teških trenutaka prošli zajedno i kako smo se upoznali?

Idućeg je dana par odustao od razvoda. Zahvaljujući tim pitanjima, odlučili su pružiti svom braku još jednu priliku.

„Nitko ne započinje vezu planirajući razvod, nitko se ne ženi planirajući razvod. Živimo u društvu koje odmah sve odbacuje, umjesto da pokuša popraviti stvari. To se nažalost primjenjuje i na odnose“, rekao je.

Dobro razmislite

„Ponekad su moji klijenti još uvijek zbunjeni i nisu dobro razmislili, često su prenaglili s odlukom. U takvim je slučajevima razvod nepotreban. Zbog toga sam obavio ovu fotografiju na društvenim mrežama, u nadi da će nekome biti od pomoći.“

Rafael je otvorio privatne stranice na kojima savjetuje žene, a u slobodno vrijeme redovito objavljuje ljubavne savjete, često inspirirane Biblijom.

Izvor: Beecatholic

Prevela Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh