Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Neki postupci supružnika su mi potpuno neshvatljivi, ispada kao da mu/joj uopće nije stalo… Kajem se Isuse za svaki grijeh, svaku osudu, svaki krivi postupak, omalovažavanje supružnika

5 minuta za brak, vezu, obitelj

MOLITVA:


Kada promatram kako se supružnik u nekim situacijama odnosi prema meni, neki postupci su mi potpuno neshvatljivi, ispada kao da mu/joj nije uopće stalo do mene. I naravno da onda ni ja nemam volje i često reagiram kako reagiram, burno, jer kako ću drugačije reagirati i dokazati koliko je u krivu? A s druge strane, pa imam i ja čast, ne mogu se dati ponižavati. No, postavljam sam/a sebi pitanje, kako to djeluje na naš brak, odnos?

Želim li slijediti Krista i sakupljati blago na nebu?

Što kada bih odlučio, uzeo/li si tjedan dana, kao odluku, izazov, kao žrtvu za svoj brak i u takvim situacijama, zastao/la i reagirao/la na način da više slušam, da govorim nježnije, da pričam blaže, da pokušam razumjeti, a ne osuđivati. Jesam li voljan/a to učiniti za svoj brak, želim li slijediti Krista i sakupljati blago na nebu? Ako se odlučim i tako napravim, možda ću na prvu opet dobiti osudu, prigovor, ali što ako ustrajem i umjesto da ja prigovorim ovaj puta pokušam shvatiti, umjesto da tražim svoje pravo, saslušam mišljenje supružnika? Jesam li svjestan/a da samo tako mogu dovesti supružnika da uvjerenja, do toga da će mi htjeti uzvratiti s vremenom istom mjerom. Zašto? Jer vidjet će da radim nešto časno, ispravno i da je samim svojim grubim ponašanjem on/a u krivu.

Ako ne želim biti zreo/la, upravo mi Božja Riječ otkriva da sam potpuno zavaran/a i slijep/a

I zato želim biti zreliji/a, učiniti prvi/a taj korak, jer ako ne želim tako funkcionirati, uz sva opravdavanja koja si mogu postaviti, ja sam nezreo/la. A ako ne želim biti zreo/la, upravo mi Božja Riječ otkriva da sam potpuno zavaran/a i slijep/a. Ja postupam krivo, suprotno Božjoj Riječi, a njega/nju optužujem za to. Imam brvno u svome oku koje ne vidim, a supružnika optužujem za trun u njegovom oku. (Lk 6, 41-42) Isus mi ovdje jasno govori, „toliko sudiš, a ne vidiš, ne znaš da time sam/a potkopavaš svoj brak, a optužuješ supružnika. Ne zlonamjerno, ali neispravne postupke proglašavaš ispravnima i ne slijediš moje upute za blagoslov braka, već koristiš ne-svete postupke, griješiš, da bih „osnažio/la“ brak i doveo supruga/u do „uvjerenja“. I čudiš se zašto ne „pali“.“ Kajem se Isuse za svaki grijeh, svaku osudu, svaki krivi postupak, omalovažavanje supružnika. Želim slijediti tvoj put i tvoje zakone, zakone ljubavi i milosrđa i na taj način obnoviti svoj brak, jer znam kada tako činim, tebi otvaram vrata da nas blagosloviš, a u suprotnom te odbijam. Znam da ću pasti, ali želim se ustati i ustrajati jer znam da već time što želim drugačije, pokrećem nebo!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA:

Želim pokušati shvatiti, da time što prvi pokrećem stvari ne gazim svoje dostojanstvo, već ga potvrđujem kao dijete Božje i radim upravo ono na što sam pozvan.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh