Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Neki postupci supružnika su mi potpuno neshvatljivi i naravno da onda ni ja nemam volje i često reagiram kako reagiram, burno i…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Neki postupci mog supružnika potpuno su mi neshvatljivi. U nekim situacijama izgleda kao da mu/joj uopće nije stalo do mene. Naravno da onda ni ja nemam volje pa često reagiram kako reagiram, burno. Kako da mu/joj drugačije dokažem koliko je u krivu? Imam i ja čast, ne mogu se dati ponižavati. No, postavljam samome/samoj sebi pitanje: Kako to djeluje na naš brak, odnos? Što kada bih odlučio/la da ću tjedan dana u takvim situacijama zastati i više slušati, govoriti nježnije, pričati blaže, pokušati razumjeti, a ne osuđivati? Jesam li voljan/a učiniti tu žrtvu za svoj brak, jesam li spreman/na na tu odluku, izazov? Želim li slijediti Krista i sakupljati blago na nebu? Ako to odlučim i tako napravim, možda ću na prvu opet naići na osudu, prigovore, ali što ako umjesto da zauzvrat ja prigovorim, pokušam shvatiti, što ako umjesto da tražim svoje pravo, saslušam mišljenje supružnika?

Ako ne želim biti zreo/la, onda sam potpuno zavaran/a i slijep/a. To mi otkriva upravo Božja Riječ

Jesam li svjestan/na da samo tako mogu dovesti supružnika do toga da mi s vremenom poželi uzvratiti istom mjerom? Jer vidjet će da radim nešto časno, ispravno i da je samim svojim grubim ponašanjem on/a u krivu. I zato želim biti zreliji/a, učiniti prvi/a taj korak, jer ako ne želim tako funkcionirati, tada sam, uz sva opravdavanja, nezreo/la. A ako ne želim biti zreo/la, onda sam potpuno zavaran/a i slijep/a. To mi otkriva upravo Božja Riječ. Ja postupam krivo, suprotno Božjoj Riječi, a njega/nju optužujem za to. Imam brvno u svome oku koje ne vidim, a supružnika optužujem za trun u njegovu oku (Lk 6, 41-42). Isus mi ovdje jasno govori: „Toliko sudiš, a ne vidiš, ne znaš da time sam/a potkopavaš svoj brak, dok optužuješ supružnika.“

Znam da ću pasti, ali želim ustati i ustrajati jer znam da već time što želim drugačije, pokrećem nebo!

„Ne zlonamjerno, ali neispravne postupke proglašavaš ispravnima i ne slijediš moje upute za blagoslov braka, već koristiš ne-svete postupke, griješiš kako bi „osnažio/la“ brak i doveo/la supruga/u do „uvjerenja“. I onda se čudiš zašto ne „pali“.“

Kajem se, Isuse, za svaki grijeh, svaku osudu, svaki krivi postupak, za svaki trenutak kad sam omalovažavao supružnika. Želim slijediti tvoj put i tvoje zakone, zakone ljubavi i milosrđa i na taj način obnoviti svoj brak. Znam, kada tako činim, tebi otvaram vrata da nas blagosloviš, dok te u suprotnom odbijam. Znam da ću pasti, ali želim ustati i ustrajati jer znam da već time što želim drugačije, pokrećem nebo!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim pokušati shvatiti da time što prvi pokrećem stvari, ne gazim svoje dostojanstvo, već ga potvrđujem kao dijete Božje, radeći upravo ono na što sam pozvan.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh