Čitamo knjigu

SVEKRVE I SNAHE

Neke od ovih priča mogu pomoći onima koji prolaze kroz rastavu braka Jedna je snaha molila svoju svekrvu da se ne miješa u njihove bračne nesuglasice. Rekla joj je: „Ako dođe do najgorega i ako se rastanemo, bit će manje bolno ako Vi u tome nećete imati svoje prste.“

Foto: Pixabay


 

Nekoliko je žena bilo spremno u ovoj knjizi podijeliti bol koju nose u srcu uslijed rastava brakova u svojim obiteljima, ali neke od ovih priča mogu pružiti ohrabrenje onima koji proživljavaju slične životne situacije.

Svojoj snahi nastojim pokazati da se na mene može osloniti kada god joj je to potrebno

• Moj me unuk sada treba više nego ikada. Njegovi roditelji prolaze kroz proces rastave i njegov se mali svijet posljednjih mjeseci posve urušio. Svojoj snahi nastojim pokazati da se na mene može osloniti kada god joj je to potrebno. Ne želim se miješati u probleme koje ona i moj sin imaju u svom braku, ali želim biti dobra baka svome unuku. Cijenim što mi ona dopušta i dalje biti dijelom njihova života.

Kada su se moj sin i ona rastali, s njome sam prekinula svaki kontakt. Nas se dvije uostalom nikada ni nismo dobro slagale i uopće se ne zavaravam time da bi sada stvari mogle biti bolje

• Moja se unuka silno razočarala što njezinoj majci nisam poslala čestitku za rođendan ove godine. Kada su se moj sin i ona rastali, s njome sam prekinula svaki kontakt. Nas se dvije uostalom nikada ni nismo dobro slagale i uopće se ne zavaravam time da bi sada stvari mogle biti bolje. Ipak, zaboljelo me je oko srca kada sam vidjela tugu na licu moje unuke.

• Moja se svekrva potpuno udaljila od moje djece nakon što smo se njezin sin i ja rastali. Budući da su djeca ostala sa mnom, mislim da ona ni ne zna kako bi im sada pristupila i razvijala neki odnos. Tužno je to i mislim da time i ona i djeca mnogo gube.

• Moja je svekrva ostala nepristrana u bračnim problemima između njezina sina i mene. Ona me je toliko srdačno prigrlila u njihovu obitelj od prvoga dana i uvijek me je voljela kao svoju kćer. Nas se dvije i nakon 22 godine od prvog susreta odlično slažemo.

• Nikada nisam rekla ružnu riječ o svom mužu pred njegovom majkom ili bilo kime iz njegove obitelji. Kao što ne želim da se moga sina ne poštuje jednoga dana, znam da i moja svekrva želi da se prema njezinu sinu odnosim s poštovanjem.

• Jedna je snaha molila svoju svekrvu da se ne miješa u njihove bračne nesuglasice. Rekla joj je: „Ako dođe do najgorega i ako se rastanemo, bit će manje bolno ako Vi u tome nećete imati svoje prste.“

„Osim ako ti nanosi tjelesnu bol, molim te, nemoj me zvati da posredujem između tebe i njega…”

• Svekrva je molila svoju snahu da je ne uvlači u sukobe koje ona ima s njezinim sinom. Rekla je: „Osim ako ti nanosi tjelesnu bol, molim te, nemoj me zvati da posredujem između tebe i njega. Znaš da te volim i da volim njega, ali ja nisam ona kojoj trebaš govoriti detalje vaših nesuglasica. Time me stavljaš u situaciju iz koje ne vidim izlaza. Bojim se i da bi ti u konačnici mogla zažaliti zbog stvari koje si mi rekla uslijed povrijeđenosti ili nepromišljenosti. Volim te, ali ja ne trebam znati detalje o vašem braku.”

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh