Duhovnost

KRUNICA OTKUPLJENJA

Neke milosti teško možemo izmoliti bez prikazivanja vlastitih trpljenja Molimo, u prvom otajstvu Krunice otkupljenja, Mariju da njenim posredovanjem što više vjernika poželi, primi i prihvati dar trpljenja

Neke milosti teško možemo izmoliti bez prikazivanja vlastitih trpljenja

Foto: Pixabay

 

1. otajstvo: … koji je naše bolesti ponio

(…) Postoje neke milosti, poput obraćenja ili oslobođenja (od đavolskih tlačenja i/ili teških grešnih ovisnosti), koje teško možemo izmoliti bez prikazivanja vlastitih trpljenja. Vjernici s tim darom najsličniji su Isusu po njegovoj ljubavi i ni jedan od njih ne bi se odrekao svog privilegija; trpljenje shvaćaju i doživljavaju kao ogroman privilegij koji nije dan ni anđelima.
Molimo, u tom prvom otajstvu, Mariju da njenim posredovanjem što više vjernika poželi, primi i prihvati taj dar.

Bog nas poznaje

(…) Dar trpljenja ne mora nužno značiti da ćemo oboljeti od neke teške bolesti i ne znači da ćemo stalno biti u nekom velikom trpljenju. Bog nas poznaje i zna da mnogi od nas nismo spremni prihvatiti bolest, no zašto ne bismo bili spremni povremeno prihvatiti post ili neku drugu žrtvu?

Nastavak pročitaj u novoj knjizi „Škola molitve 4 – krunica otkupljenja” autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu za samo 25 kuna možete kupiti ovdje.

Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa. 

Zanima te još? Pročitaj i ovaj ulomak o 1. otajstvu krunice otkupljenja:

KRUNICA OTKUPLJENJA Razmatramo prvo otajstvo: … koji je naše bolesti ponio 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh