Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Nekada stvarno ne mogu, osjećam kao da se nalazim na samome dnu. Što da tada radim?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Nekada stvarno ne mogu, osjećam kao da se nalazim na samome dnu. Što da tada radim, Isuse? Iscrpljen/a sam, slab/a, osjećam se nevoljeno, nepoštovano i jednostavno kao da mi tada sve postaje „ravno“. Ti dani su mi vjerojatno najteži jer znam da moje srce želi ići naprijed drugačije, ali toliko me toga ruši i doslovno pritišće. Znam da sam i sam/a za mnogo toga kriv/a, ne želim se opravdavati, ali u takvim trenucima često pomislim, kako bi sad bilo divno da dođe moj/a suprug/a, da stavi ruku na mene, da me samo zagrli, da vidi moje srce, da bude uz mene, da me shvati pa makar sam i u krivu!

Ovog te trena molim za milost da u „mirnim“ danima ustrajem u druženju s tobom, redovito, u tvojoj Riječi

Hvala ti, Isuse, što tebi mogu doći ovako, otvorena srca, hvala ti što, kada nemam kome govoriti, mogu govoriti tebi, koji si za mene dao život. Ti ćeš me uvijek saslušati i onda kada je moje pouzdanje u čovjeka iznevjereno (Ps 118,8). I znam da tebi ne smeta kada padnem, kada sam slab/a, ali srce ti krvari kada to ne predam tebi! Molim te, ti budi moja utjeha onda kada moj supružnik nije tu, kada mi iz nekog razloga ne želi ili ne može biti podrška, jer je vjerojatno i sam slab, izranjen. Primi te trenutke kao moje najveće blago koje ti mogu dati: sebe na dnu, nemoćnog/nemoćnu.

Kriste Slavni, proslavi se kroz moj život, kroz moga supružnika i kroz naš brak!

Često ti se to ne sjetim predati, često sam pod utjecajem emocija i rana, straha, razočaranja pa zaboravim i ne odlučujem se. Ne želim više tako! Ovog te trena molim za milost da u „mirnim“ danima ustrajem u druženju s tobom, redovito, u tvojoj Riječi, kako bih u teškim trenucima bio/la utemeljen/a u tvojoj Riječi. Teški dani se događaju i događat će se, jer smo različiti, i ranjeni. Molim te, daj da me tvoja milost potakne da sve predam tvome Srcu koje je na Križu probodeno za mene, za moj brak i moga supružnika, za upravo takve situacije i trenutke, za otkupljenje od naših grijeha i rana. Želim drugačije! Ne zanima me što kaže svijet, što kažu drugi, ne zanima me ni supružnikov negativni stav. Ja odlučujem drugačije, s tobom; želim biti kanal tvoje ljubavi za svoga supružnika i za naš brak. A kada tvoja ljubav prođe kroz mene, na njega/nju, znam da sam tada i ja silno dotaknut/a!

Kriste Slavni, proslavi se kroz moj život, kroz moga supružnika i kroz naš brak!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često nam je neshvatljivo da su teški dani naša najveća prilika da se približimo Bogu, da shvatimo sebe, poslanje svoga života i braka, obitelji i, napose, da shvatimo koliko je u takvim trenucima velika i silna Kristova moć. Ima puno dobrih trenutaka, više nego teških, iako nam se zbog emocija i rana tako ne čini, ali naša promjena počinje tu: kada svoju nemoć, i pouzdanje stavimo u Njegove ruke. Pa zar nije zato došao? Dopusti mu da ti to i dokaže, predaj se, napose tada!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh