Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Nekada, Gospodine, ne mogu shvatiti zašto moj supružnik reagira kako reagira

RAZMATRANJE I MOLITVA


Nekada, Gospodine, ne mogu shvatiti zašto moj supružnik reagira kako reagira. Znam da ću, kada sam grub, teško doprijeti do njega. Možda očekujem da će me razumjeti i da će, iako ja reagiram burno, on to dešifrirati drugačije – da ustvari ne želim biti grub, nego da pokušavam objasniti što mi treba, za čime čeznem i da mi je potrebna njegova blizina, podrška, a ne kritika, povlačenje i slično. No ponekad dajem sve od sebe, trudim se davati ono što znam da meni treba i onda je opet krivo. Ne razumijem, Gospodine! Što činim krivo? Izgleda da je problem u tome što moj supružnik uopće nema te potrebe koje ja imam. Meni je već normalno da iz srca dajem ono što meni treba, jer to isto volim primati, no mome supružniku to možda uopće ne treba. I onda se ja trudim, on ne reagira, dapače, još ispadne da sam napravio nešto krivo…

Želim izgrađivati svoj brak, želim raditi na svome braku…

Stvarno mi je dosta svega u tim situacijama. Isuse, otvori mi oči da shvatim da mome supružniku ne treba isto što i meni, posebno kada smo u „napetim“ situacijama. Pomozi mi da vidim kako ono što mene usrećuje i ispunjava, uopće ne mora ispunjavati njega. Želim danas razmisliti o tome što usrećuje moga supružnika ili ću ga, to je najbolje, pitati čime mu mogu iskazati ljubav i poštovanje. Pa zašto da bez veze trošim energiju i da još uđemo u svađu, umjesto da djelujem ispravno i izravno u potrebu svoga supružnika? Zar ja ne očekujem isto od njega? Želim izgrađivati svoj brak, želim raditi na svome braku i biti ozbiljan kršćanin i odgovoran bračni drug. Pomozi nam, Isuse.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto djelujemo prema onome što smatramo da je nama potrebno. To nije loše, ali nije izgrađujuće za drugu osobu, jer ne znači da njoj treba to isto. Također, tako ne izgrađujemo brak, nego to dovodi do međusobnog nerazumijevanja. Zato, pitajmo svog supružnika što mu treba. Možda ni on sam ne zna što mu najviše treba… Pomozimo jedno drugome!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh