Duhovnost

RAZDOBLJA NASTANKA DUHOVNIH BOLESTI - PRENATALNO RAZDOBLJE

Negativna predviđanja u vrijeme trudnoće otklanjaju se molitvom! Dijete je od trenutka začeća u potpunosti svjesno, no ne može to komunicirati, jer njegova psiha i tijelo nisu još razvijeni. Međutim, duh je jednak kao u odrasle osobe, zato tako duboko u svojem duhu sve registrira

Negativna predviđanja u vrijeme trudnoće otklanjaju se molitvom!

Foto: Pixabay

 

Razlikujemo tri razdoblja koja trebaju iscjeljenja:
prekonceptualno, prenatalno i postnatalno.

1. Naša obitelj (prekonceptualno)
2. Od začeća do rođenja (prenatalno)
3. Djetinjstvo, mladost, odrasla dob sve do kraja života (postnatalno)

Iz knjige sestre Biserke Jagunić „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena” izdvajamo vam ulomak o prenatalnom razdoblju:

U ovom su razdoblju temeljni problemi patnje majke, zdravstvene poteškoće kao bolest, bračni i obiteljski problemi, problemi na poslu, u društvu i slično.
Ako je prije bila prekinuta trudnoća, pobačajem ili spontanim pobačajem. Ako je majka razmišljala da prekine trudnoću, ako ju je muž napustio, ako je doživjela neki strah ili veliki stres, to će sigurno utjecati na dijete.
Ako je trudnoća neželjena, ako je netko želio ili planirao ubojstvo djeteta, svađe, sve je to nepoželjno. U začeću duša djeteta prepozna Boga, ali i tijelo prima u sebe posljedice istočnog grijeha.

Rođenje je prijelaz iz jednog života u drugi, praćeno strahom, dijete ovisi o roditeljima, čezne za ljubavlju, hoće li ga prihvatiti?

Jedna djevojka, koja već godinama moli za svoje duhovno ozdravljenje i dugo je u Karizmatskoj obnovi, rekla mi je da još jedna rana iz njezinog života nije posve ozdravila, a to je da ju je majka htjela pobaciti. To je duboka rana i treba vremena i molitve da ozdravi.
Vjerujem da ste primijetili kako dijete neće ići osobama koje su nagovarale majku da ih pobaci. Važno je očekivati dijete, a ne birati dijete. Rođenje je prijelaz iz jednog života u drugi, praćeno strahom, dijete ovisi o roditeljima, čezne za ljubavlju, hoće li ga prihvatiti?
Dogodi li se to, stječe povjerenje i sigurnost.

Život je u Bibliji najveći Božji dar. Nismo li možda začeti iz ljubavi, već smo začeti izvan braka ili pod utjecajem alkohola, ili smo čak začeti kao posljedica silovanja, tad je naš život počeo s traumatskim iskustvom zbog čega bismo mogli imati većih ili manjih poteškoća.

Svaki znak nježnosti koji majka tad pruži djetetu za njega je znak nade i života. Dijete treba tu simpatiju. Nasuprot tomu, bolesti majke, srdžbu, svađe, stresove doživljava kao znak svoje ugroženosti

Prenatalno razdoblje obuhvaća devet mjeseci kad sve što utječe na majku istovremeno utječe na nerođeno dijete. Svaki znak nježnosti koji majka tad pruži djetetu za njega je znak nade i života. Dijete treba tu simpatiju. Nasuprot tomu, bolesti majke, srdžbu, svađe, stresove doživljava kao znak svoje ugroženosti. Ipak, majka ne može djetetu pružiti svu sigurnost, nego kroz molitvu Bog daje svu sigurnost i ljubav.

…dijete je od trenutka začeća u potpunosti svjesno, no ne može to komunicirati, jer njegova psiha i tijelo nisu još razvijeni. Međutim, duh je jednak kao u odrasle osobe, zato tako duboko u svojem duhu sve registrira

Negativna predviđanja u vrijeme trudnoće otklanjaju se molitvom.
Naime, dijete je od trenutka začeća u potpunosti svjesno, no ne može to komunicirati, jer njegova psiha i tijelo nisu još razvijeni. Međutim, duh je jednak kao u odrasle osobe, zato tako duboko u svojem duhu sve registrira.

Primjer: Zamolio sam sestre neka se zajedno sa mnom pomole za majku odnosno preko majke, za dijete. Ispričao sam im o stresu koji je majka doživjela u trudnoći. Dok smo tako molili za majku, dijete je prestalo plakati. Kad smo nastavili moliti za majku, dijete je utonulo u duboki san. Nastavilo je spavati do kraja molitvenog programa, koji je uključivao pjesmu, pljeskanje i ples, iako sam se ja sve to vrijeme bojao da će se probuditi i nastaviti plakati, ali ono je nastavilo spavati. Roditelji su mi pisali, tjedan ili dva kasnije da dijete praktički spava cijeli dan i noć. Možda kako bi nadoknadilo sav propušteni san od prije? Možda smo previše molili za nj? Molitva je nešto znanstveno, poput medicine, ne možete odjednom popiti sav lijek. Svjedočanstvo p. Rufusa Perijera

O svim razdobljima nastanka duhovnih bolesti čitajte u knjizi „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena”, autorice s. Biserke Jagunić.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh