Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Nedjeljom odmaram Mnogi radije idu na stadion gledati nogometnu utakmicu, nego slaviti Euharistiju. Radije idu u shopping centar, nego na euharistijsko slavlje. Neki mi često kažu: „Radim cijeli tjedan, pa se nedjeljom želim odmoriti!". Nisu razumjeli da nema odmora bez jedinstva s Gospodinom

Foto: Unsplash, Toa Heftiba

 

Za nas katolike Presveto Trojstvo svake nedjelje priprema gozbu na kojoj nam se nudi hrana vječnog života. Mnogi su pozvani, ali malo je onih koji prihvaćaju poziv. Mnogi nalaze razne izgovore da odbiju poziv.

Mnogi radije idu na stadion gledati nogometnu utakmicu, nego slaviti Euharistiju. Radije idu u shopping centar, nego na euharistijsko slavlje

Dan Gospodnji se uistinu zloupotrebljava. Mnogi radije idu na stadion gledati nogometnu utakmicu, nego slaviti Euharistiju. Radije idu u shopping centar, nego na euharistijsko slavlje. Neki mi često kažu: „Radim cijeli tjedan, pa se nedjeljom želim odmoriti!”. Nisu razumjeli da nema odmora bez jedinstva s Gospodinom. Euharistijsko slavlje nije vrijeme napora, već istinskog odmora koji se zove odmor duha.

Primajući Tijelo i Krv Isusa Krista, sjedinjujemo se s Ocem, Sinom i Duhom Svetim, kako bismo u svijetu mogli izvršavati sve ono što je milo Presvetom Trojstvu, na korist ljudima koje susrećemo svaki dan

Svake nedjelje nebeski Otac nas, kao dobra majka, poziva na božansko sjedinjenje s Njim, s njegovim Sinom Isusom i Duhom Svetim. Prvi kršćani, shvaćajući veliki dar Euharistije, govorili su: „Ne možemo živjeti bez Euharistije”. Slaveći otajstvo naše vjere, govorimo Hvala Ocu za dar stvorenja, Hvala Sinu za dar otkupljenja, te Hvala Duhu za dar posvećenja.
Primajući Tijelo i Krv Isusa Krista, sjedinjujemo se s Ocem, Sinom i Duhom Svetim, kako bismo u svijetu mogli izvršavati sve ono što je milo Presvetom Trojstvu, na korist ljudima koje susrećemo svaki dan.

Ali oprez: Za ući u jedinstvo i zajedništvo s Presvetim Trojstvom nije dovoljno ići u crkvu. Treba ići s radošću u srcu i s odijelom milosti. Inače ćeš vršiti obvezu nedjeljne mise samo iz dužnosti, a ne iz ljubavi Gospodnje.

Amen. ALELUJA.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh