Obitelj

„NEDJELJNO-JUTARNJE BITKE“

Nedjeljna su jutra, za kršćansku obitelj, jedna od potencijalno najopasnijih emocionalnih ratišta Neprijatelj zna: ako uspije unijeti dovoljno nemira i mržnje u srca muževa i ženâ, uspjet će ugasiti svjetlost koju obitelj može predstavljati u ovom svijetu prepunom grijeha

Nedjeljna su jutra, za kršćansku obitelj, jedna od potencijalno najopasnijih emocionalnih ratišta

Foto: Unsplash, Achim Pock 

 

Nedjelja je došla neočekivano brzo. Majka je trebala nahraniti i odjenuti četvero male djece za jutarnju službu u crkvi. Nestrpljivi je otac, koji ne voli kasniti, stajao ispred ulaznih vrata; zveckao je ključevima i pogledavao na sat. Naposljetku je svoju ljutnju počeo otvoreno pokazivati te je tako veoma brzo rasrdio suprugu.
Gnjevna, maknula je svoju dugu kosu koju još nije stigla počešljati, s lica, okrenula se prema nestrpljivom mužu te mu rekla: „Čuj, zašto danas ne bismo zamijenili uloge? Ti se pobrini za djecu, a ja ću sjediti u autu i trubiti!“

Poznato je da napetost, prisutna dok se obitelj priprema i uređuje za odlazak u crkvu, može dovesti do ozbiljnih verbalnih okršaja. Posljedice, primjerice povrijeđeni osjećaji ne zacjeljuju tako lako

Nedjeljna su jutra, za prosječnu kršćansku obitelj, jedna od potencijalno najopasnijih emocionalnih ratišta. Poznato je da napetost, prisutna dok se obitelj priprema i uređuje za odlazak u crkvu, može dovesti do ozbiljnih verbalnih okršaja. Posljedice, primjerice povrijeđeni osjećaji ne zacjeljuju tako lako. Te rane, dok obitelj ulazi u crkvu, često ostaju skrivene prisutnim „svecima“.

Prva Petrova poslanica 5,8 upozorava: protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre

Kršćanski „ratnici i ratnice“ uključeni u te „nedjeljno-jutarnje bitke“ uistinu ne bi trebali biti iznenađeni duhovnim nemirom koji ih ‘uhvati’ kada žele napraviti nešto toliko bitno za svoju duhovnost kao što je zajednički odlazak u crkvu. Prva Petrova poslanica 5,8 upozorava: protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Ne čudi stoga što će „onaj koji unosi smutnju i nemir“ biti prisutan svaki puta kada se obitelj nastoji posvećivati. Za to postoji dobar razlog!

U Otkrivenju 12,1 čitamo: Ali oni ga (Sotonu) pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svojega svjedočanstva: nisu ljubili života svoga – sve do smrti. Pogledajte koliko se toga u ovom biblijskom retku ne spominje. Naime, na ovom popisu oružja kojim možemo pobijediti Sotonu nema kuća, automobila, karijera, uspjeha, hobija, snova i igračaka. Naprotiv, taj popis uključuje samo dvije stvari a budući da pomirbena, prolivena Kristova krv nikada ne podliježe Sotoninim nastojanjima da ju uništi, Sotoni preostaje jedino da se bori s „riječju (našega) svjedočanstva“ – našim oružjem te ga pokuša uništiti.

Što se tiče braka, Neprijatelj zna: ako uspije unijeti dovoljno nemira i mržnje u srca muževa i ženâ, uspjet će ugasiti svjetlost koju obitelj može predstavljati u ovom svijetu prepunom grijeha. Tako Sotona često uspijeva u svojim nastojanjima da umanji djelotvornost Kraljevstva Božjeg. I to je razlog njegove devijantne prisutnosti u trenutcima poput nedjeljnih susreta s Bogom!

Vruće teme; Prvo izdanje; Autori: Steve i Annie Chapman; što supruznici ne govore jedno drugome; Izdavač: Figulus

Cijeli tekst pronađite u knjizi „Vruće teme“ autorâ Stevea i Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

KNJIGA JE NA RASPRODAJI! Kupiti ju možete za samo 45 kuna ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh