Osobni razvoj

JEZERO ILI RIJEKA

NEBOJŠA ĐURIĆ Prije nego li kreneš u svijet, dođi Isusu Bog nam daje pravo na izbor, ili hodaj dalje ili stoj na mjestu…

Foto: Shutterstock

 

Prije nego li je Isus poslao učenike u svijet, pozvao ih je k sebi. Tako je i danas; prije nego li krenemo u svijet, moramo otići Isusu. Tek ćemo tada biti spremni, i tek ćemo tada biti ljudi ljubavi.

Priprema za Isusov dolazak može se temeljiti na dva koncepta duhovnosti – konceptu jezera i konceptu rijeke, koji utječu na naš duhovni život.

Jezero i rijeka

Prvi koncept naizgled je zadivljujuć. Predivna voda jezera, mirna, bez valova…. Ako skočimo u jezero, neće se dogoditi ništa. Bit ćemo na mjestu, odnosno na točki na kojoj smo i bili kada smo skočili u jezero.

Drugi je koncept rijeka, koja već i naizgled nije mirna. Ona teče, pojavljuju se valovi, ali u rijeci smo nošeni. Ona nas vodi dalje od prvotnog mjesta na kojem smo bili, a takav je i koncept Duha Svetoga. On nas uvijek vodi dalje.

Ako želimo poboljšanje…

Bog nam daje pravo na izbor, ili hodaj dalje ili stoj na mjestu. Ako želimo poboljšanje, moramo se pokrenuti. Jer to je izazov i za Crkvu.

Prvo se počnemo moliti, jer to je početak, samo trećina onoga što nam treba da se zaista pokrenemo. Prava molitva pokrenut će našu dušu, a tada ćemo početi žarko moliti. Tada ćemo početi vapiti za Bogom. Doći ćemo i do vrhunca pokreta, kada ta žarka molitva postane naše tijelo. I tada ćemo se pokrenuti – i fizički.

Kada se fizički pokrenemo, onda žar molitve više neće jenjavati, onda će naša molitva biti pravi vapaj na koji će se Bog rado odazvati. Mi smo duh, duša i tijelo. Mi smo hram Božji. Pokrenimo taj hram, neka se čitavo naše biće posveti za Gospodinov dolazak.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh