Duhovnost

Nebesa (serijal): Obrati svoj pogled

Obrati svoj pogled book evangelizacija

Kad se nalazimo pred skorom smrću, sigurno je da nam Bog želi reći mnogo toga. Neke bi od tih riječi mogle izgledati ovako…

Obrati se i vjeruj mojem evanđelju, vjeruj mojoj dobroj, radosnoj vijesti, vjeruj mojim obećanjima i mojim ponudama.


Obraćenje započinje obrtanjem, okretanjem pažnje sa sadašnjosti na vječnost. Zato se obrati čim prije.

Ja sam Crkvi naložio da propovijeda moje kraljevstvo, da naviješta obilje života koje u mojem kraljevstvu očekuje spašene; naložio sam joj da bude sveta, da raste u ljubavi, vjeri, ufanju, istini, miru, pravednosti, dobroti, da obiluje mojim darovima i očituje moju silu svijetu – i da tako oduševljava nevjernike za obraćenje i za vječni život. No mnogi članovi Crkve nisu ni sâmi upoznali ni mene ni moje kraljevstvo, i zato i ne mogu nikoga oduševiti za nj.

Možda će te ovo iznenaditi, no upravo si ti ta Crkva koja je zakazala u tvome vlastitom životu. Moj Duh u tebi, moja Riječ, moj nauk, moji sakramenti, primjeri mojih svetih, moja milost – apsolutno sve ti je to bilo, i još ti je uvijek, na raspolaganju.

Mnogi članovi Crkve nisu ni sâmi upoznali ni mene ni moje kraljevstvo, i zato i ne mogu nikoga oduševiti za nj. Možda će te ovo iznenaditi, no upravo si ti ta Crkva koja je zakazala u tvome vlastitom životu…

Na prvi ti se pogled čini kako nije pošteno što neki ljudi žive dulje od drugih, i tek sad shvaćaš koliko je vrijeme dragocjen dar. Vrijeme je da promijeniš svoj pogled na vrijeme.

Kad bi mogao vidjeti vječnost, a svi ćete živjeti vječno, bilo u nebu bilo u paklu, vidio bi ovaj zemaljski život kao kratak, bolni treptaj beskonačno dugog života.

Taj toliko kratak period presudan je za cijelu tvoju vječnost i određuje kakva će ona biti!

Kad bi vidio ono što sam ti pripremio na nebesima, tvoja bi se žalost u trenutku pretvorila u neizmjernu radost. No, budući da ne možeš vidjeti, moraš mi vjerovati.

Obraćenje započinje obrtanjem, okretanjem pažnje sa sadašnjosti na vječnost. Zato se obrati čim prije

Kad bi se mogao zagledati u vječni život bilo koje duše koja je završila u paklu, kad bi vidio svu bol koju će ondje trpjeti vječno, zapitao bi se kako je moguće da su ljudski ponos i ljudska oholost toliko moćni da mogu čovjeka spriječiti da se, makar prije smrti, vrati k meni i zavapi za oproštenjem!

Vjerovat ćeš mi samo ako me upoznaš. Ako me svim srcem potražiš, dat ću ti da me pronađeš u Bibliji, u sakramentima, a posebno u euharistiji, u predivnom svijetu koji sam stvorio i, što je najvažnije – pronaći ćeš me u sebi.

Ako si na samome kraju svog puta, ako ćeš umrijeti danas, još me uvijek stigneš upoznati u oproštenju i miru koji ti mogu podariti.

Zavapi mi i uslišat ću te!

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh