Mladi

27. – 31. 12. 2019.

Ne znaš kamo ćeš za Novu? Prijavi se na konferenciju Revive!

Foto: www.reviveeurope.org

 

Ne znaš kamo ćeš za Novu? Evo ti odlične prilike! Naime, od 27. do 31. prosinca 2019. STEP organizira odlazak na konferenciju Revive koja se održava u Karlshruheu u Njemačkoj! Tomislav Minić, jedan od organizatora, objašnjava nam o čemu se točno radi.

Što je Revive?

Vjerujemo da imamo razloga biti hrabri i sanjati veliko – viziju da okupimo najmanje 50 ljudi iz cijele Hrvatske (između 18 – 30 godina) – koji će ove godine sudjelovati na međunarodnoj konferenciji Revive u Karlsruheu!

Moto konferencije je: Revive our hearts, Revive Universities, Revive Europe! (Oživi naša srca, oživi sveučilišta, oživi Europu!) Doista, želimo tražiti Gospodina da nas oživi, prema Psalmu 85,7: „Zar nas nećeš opet oživjeti, da se narod tvoj raduje u tebi?

Želimo da se naši studenti povežu međusobno, ali također i da izgrade nova poznanstva i prijateljstva s mladima diljem Europe.

Poveži se s drugim studentima i izgradi nova poznanstva i prijateljstva s mladima diljem Europe

„Zašto smatramo da je ova konferencija važna za studente?“ Postoji više razloga. Prije svega želimo da naši studenti dožive širu sliku, dožive kršćanstvo u Europi (ali i svijetu) na jedan intenzivniji način i dopuste da to utječe na njih. Zajedništvo od pet tisuća studenata i mladih na jednom mjestu, željnih Božjeg djelovanja i promjena, koji uzdižu Njegovo ime i slave Ga jednostavno mora ostaviti trag na srcu svakog kršćanina, osobito mladih koji će biti okruženi vršnjacima koji žive život s jednakom svrhom u drugačijim kontekstima.

Pet dana programa, slavljenja, autentičnih svjedočanstava, izazovnih razgovora i praktičnih seminara… Vrati se s vjerom da Bog može učini čudesne stvari u Europi, u Hrvatskoj!

Osim toga, Revive konferencija je, između ostalog, zamišljena kao trening za evangelizaciju. Naime, proučavajući prvih pet poglavlja Djela apostolskih – kroz pet dana programa, opsežnog slavljenja, autentičnih svjedočanstava, izazovnih razgovora i praktičnih seminara – želimo opremiti naše studente. Želimo da se vrate s vjerom kako Bog može učini čudesne stvari u Europi, u Hrvatskoj, da mogu hrabro dijeliti evanđelje gdje god se nalaze, samouvjereni i puni sigurnosti da evanđelje jest istina i da je sila koja može učiniti promjene.

Prijave

Gdje: Karlsruhe, Njemačka

Kada: Program će započeti uvečer u petak, 27. prosinca 2019., a završit će novogodišnjom proslavom uvečer u utorak, 31. prosinca 2019.

Tko: Na konferenciji sudjeluju govornici iz različitih područja i organizacija poput: Lindsay Brown, Becky Pippert, Andreasa Bopparta, Anne Zaki, Stefana Gustavssona, Sarah Breuel, Michaela Otsa i drugihh.

Cijena: 99 eura za studente, 149 eura za ostale.

Prijevoz: STEP organizira prijevoz autobusom iz Zagreba

Više informacija o konferenciji: https://www.reviveeurope.org/

Odgovorna osoba: Tomislav Minić

Kontakt: 095/579-3458

E-mail: [email protected]

STEP je mjesto za studente koji žele promišljati o vjeri, razvijati svoje potencijale i djelovati u crkvi i društvu; pokret studenata koji žele vidjeti pozitivne promjene…

 O organizatoru puta

STEP je dio globalne obitelji evanđeoskih studentskih pokreta (IFES – www.ifesworld.org) koja okuplja preko 160 zemalja diljem svijeta, organizacija koja svoje djelovanje u Hrvatskoj počinje još 1982., od kada okuplja studente različitih kršćanskih pozadina s ciljem svjedočenja vjere u studentskom kontekstu. STEP je mjesto za studente koji žele promišljati o vjeri, razvijati svoje potencijale i djelovati u crkvi i društvu; pokret studenata koji žele vidjeti pozitivne promjene u Hrvatskoj i svijetu i spremni su biti pokretači istih. http://step.hr/

Naša vizija je svijet u kojem studenti imaju osoban i stabilan odnos s Bogom kao svojim Stvoriteljem i Spasiteljem te primjerom pokazuju da kršćanstvo nije irelevantni životni stil vezan samo uz ograničene dijelove života. Želimo vidjeti svijet u kojem kršćani posjeduju praktičnu ljubav kao temelj zajedništva, pri čemu međusobne razlike obogaćuju, a ne razdvajaju. Zatim svijet u kojem studenti aktivno sudjeluju u svojim lokalnim zajednicama i gdje su studenti društveno angažirani i unose kršćanska uvjerenja i vrednote u sve pore društvenog života. https://www.facebook.com/studentskievandeoskipokret/

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh