Duhovnost

BOG JE LJUBAV

Ne traži svoju vrijednost u svijetu – on ti je ne može dati Ivana često čita Book.hr i kaže kako joj je puno puta pomogao. Sada je odlučila poslati nam nešto što je ona napisala. Hvala, Ivana!

Ne traži svoju vrijednost u svijetu – on ti je ne može dati

Tražiti vrijednost u svijetu, u drugima, isto je što i živ umrijeti na zemlji. Dobijemo ju u nečemu na neko vrijeme i onda smo opet na starom. Jer je nismo pronašli u sebi, u Onome tko nas je poslao na ovaj svijet, u Onome tko nas je stvorio. A tamo je jedino možemo naći.

Vrijedan si bez obzira što netko misli o tebi i što ti učinio na ovom svijetu i za svijet; vrijedan si već samo zbog toga što si rođen…

Ovo je jako teško prihvatiti jer naučili smo držati se za nešto, nekoga… najčvršće što možemo i mislimo da ako to pustimo, da nećemo preživjeti.

Jednostavno moramo spoznati svoju pravu vrijednost. Reci: „Užas sam si sada, katastrofa sam, osjećam se usamljeno, odbačeno…, ali znam da me je Bog želio, da je uz mene, da me voli i da mi želi dati najbolje. Ništa manje od toga. I ovo je jedina istina, i ma koliko me boljelo, ma koliko osjećao nelagodu, dizao zidove, otpore, pustit ću suze. Iznad svega toga vjerujem da sam željeno i voljeno dijete Božje, da mi Bog želi sve dati, sve najbolje za mene, da osjetim najveću radost, da je On osjeti preko mene.

Godinama se je nakupilo puno prepreka da bismo ovo sada lako prihvatili i nije lako. Ali svejedno, pokušajmo vjerovati u to – ako sad vjerujemo da će biti bolje, onda će sigurno biti jer Biblija kaže da se spašavamo po vjeri – a ne po svom naporu, trudu, djelima… Bog ne ostaje hladan na i najmanji naš čin vjere. Znam da je teško vjerovati, ali vjera s Bogom, u Boga i njegovu ljubav prema nama jamči nam predivnu budućnost, ne dolazi nam budućnost sama od sebe i ne stvaramo je mi iscrpljivanjem svojih snaga, nego vjerom u Boga.

Zato, danas, koliko god boljelo, držimo se za svoju vjeru u Boga, koji želi da budemo sretni, i uložimo snage onoliko koliko možemo u ovom trenutku. Ne traži je On od nas ni trunčicu više, On traži (samo) našu vjeru!

Ovaj svijet je zaista divan kada širom otvorimo oči i udahnemo zrak punim plućima, no naša vrijednost nije nigdje u svijetu, nego unutar nas samih, u Bogu. Što prije to shvatimo, to ćemo prije moći svoju vrijednost pokazati svijetu, a ne tražiti od svijeta i u svijetu svoju vrijednost jer nam je on ne može dati.

Autorica: Ivana Lukšić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh