Aktualnosti

DON TOM UZHUNNALIL U ZAGREBU I SPLITU

Ne propustite svjedočanstvo svećenika koji je proveo 557 dana u rukama isilovaca Don Toma oteli su pripadnici tzv. Islamske države u ožujku 2016. godine, u jemenskom gradu Adenu gdje je služio kao misionar. Svoje iskustvo života u zatočeništvu posvjedočit će i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Program možete pročitati u nastavku

Ne propustite svjedočanstvo svećenika koji je proveo 557 dana u zatočeništvu isilovaca

Don Tom Uzhunnalil/ foto: Hrvatska salezijanska provincija


 

Indijski salezijanski svećenik don Tom Uzhunnalil boravit će u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 15. do 22. listopada, kako bi prenio svoje iskustvo života u zatočeništvu. Don Toma oteli su pripadnici tzv. Islamske države u ožujku 2016. godine, u jemenskom gradu Adenu gdje je služio kao misionar u staračkom domu sestara Misionarki ljubavi. Teroristi su pritom ubili 16 osoba; četiri su redovnice ubijene pred Tomovim očima, a jedino su njega odlučili ostaviti na životu.

Svjetski su mediji nagađali o sudbini don Toma, crkvene su vlasti pozivale na molitvu, da bi on napokon bio oslobođen u rujnu 2017. godine, zahvaljujući zajedničkim naporima Vatikana, omanske vlade i vlasti Jemena. U zatočeništvu je proveo 557 dana, a nakon povratka na slobodu don Tom je istaknuo kako je dane provodio u molitvi, posebice za duše ubijenih u tom krvavom pohodu te za svoje otmičare.

„Ne osjećam nikakvu mržnju prema njima“

„Svakoga dana molio sam Anđeo Gospodnji, tri ili četiri krunice; zatim Očenaš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za ubijene sestre, krunicu Božanskom milosrđu; meditirao sam nad Križnim putem i slavio Svetu Misu, iako nisam imao kruha ni vina, a molitve sam izgovarao po sjećanju. Molio sam za svoje otmičare i zahvalio Bogu za sjeme dobra koje su imali u svojim srcima. Zahvaljujući Božjoj pomoći, ne osjećam nikakvu mržnju prema njima.“

Don Toma pozvala je Hrvatska salezijanska provincija, a tijekom svoga boravka posjetit će Zagreb, Žepče, Međugorje i Split gdje će imati razne susrete. Njegovu dirljivu priču moći ćete pročitati u knjizi „Čudom živ“ u izdanju nakladničke kuće Salesiana koja će biti predstavljena u Zagrebu. Svojim dolaskom don Tom će obogatiti i izvanredni svjetski misijski mjesec listopad, koji je proglasio papa Franjo.

Program

Split

Petak, 18. listopada u 20 sati – svjedočanstvo i Misa za mlade na početku volonterske inicijative 72 sata bez kompromisa u studentskom kampusu. Organizator: Skac Split.

Subota, 19. listopada – don Tom će provesti dan u župi Pomoćnice kršćana u Splitu gdje će služiti Svetu Misu u 19 sati (nakon Mise slijedi svjedočanstvo); susret s mladima i s vjernicima.

Zagreb

Nedjelja, 20. listopada u 12 sati misa u župi Marije Pomoćnice na Knežiji, u 19 sati misa u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu i susret s vjernicima i mladima.

Ponedjeljak, 21. listopada u 18 sati – predstavljanje knjige „Čudom živ: 557 dana u rukama isilovaca“ u crkvi Svete Mati Slobode (dvorana don Petar Šimić), u 20 sati molitveni susret s braniteljima (uz svjedočanstvo i hrvatskih zatočenika).

Tijekom svoga posjeta, don Tom će boraviti i s Misionarkama ljubavi koje djeluju u Zagrebu i s njima će podijeliti svoje svjedočanstvo i zajedno se pomoliti. Don Tom će posjetiti i neke srednje škole: Katolički školski centar u Žepču, Nadbiskupsku gimnaziju i VII. gimnaziju u Zagrebu. Provest će i jedan dan u Međugorju u osobnoj molitvi i zahvaljivanju Gospodinu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh