Poučne priče

OBZIRNOST

Ne pretpostavljajmo, nego komunicirajmo Koliko bi nam život bio ljepši kad bismo jedni drugima rekli što želimo, koje su naše potrebe, snovi…

Ne pretpostavljajmo, nego komunicirajmo

Foto: Shutterstock


 

Jedan je bračni par nedavno proslavio zlatni pir. Jednog jutra, za vrijeme doručka muž pomisli:

„Pedeset sam joj godina prepuštao hrskavu gornju polovicu peciva… E, danas ću tu poslasticu napokon priuštiti sebi.“

I namazao si je maslacem taj dio peciva, a donji dio ostavio svojoj ženi. Međutim, suprotno njegovu očekivanju, ona se je iskreno razveselila, poljubila ga i rekla:

„Ljubavi moja, tako si me obradovao! Pedeset godina nisam jela donji dio peciva, koji mi je najdraži. Uvijek sam ti ga prepuštala jer ga ti toliko voliš…“

 

Možda najveću pogrešku koju možemo činiti jest pretpostavljati da znamo što osoba pored nas želi, misli, voli… Jednostavno (is)komunicirajmo i pojednostavnimo si život.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 47
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh