Osobni razvoj

OSTATI U VLASTITOJ KOŽI

Ne mrmljaj protiv svoga života Žaljenje je molitva kojom se zaziva demon

Foto: Shutterstock

 

…po mome je mišljenju glavni znak svetosti i mentalne svetosti – koje se u svome najširemu smislu podudaraju – upravo činjenica da se ne mrmlja protiv vlastita života, već ga se prihvaća, čak i onda kada je uistinu bolan. Žaljenje je, tako se kaže, molitva kojom se zaziva demon. Bog ti kaže: ponovno se centriraj, tvoja je priča dobra, svijet je dobar. (Nije točno da je Bog stvorio svemir, a zatim natjerao svoga pripravnika da oblikuje Zemlju, iako svako malo posumnjaš u to).

sve je u tvome životu sveto, sve treba čuvati, onu suprugu, onoga supruga (s onom obitelji), ono tijelo, ono što se dogodilo

Gledaj, sve su tvoje pobune – kaže Bog – protiv mene, jer sam ja usmjeravao tvoj život, s pričom koju imaš: sve je u tvome životu sveto, sve treba čuvati, onu suprugu, onoga supruga (s onom obitelji), ono tijelo, ono što se dogodilo. Dakle, nauči govoriti dobro o Bogu. Blagoslivljaj Gospodina kada naučiš da ti on, iako si bio Kristov neprijatelj, očituje svoju ljubav. Kazna grijeha je grijeh sâm, Bog sve oprašta. No grijeh ima posljedice koje se moraju nositi.

Ostati u svojoj koži znači također ne gubiti vrijeme, nemoj misliti da imaš puno vremena za obraćenje

Uvjet broj jedan da se bude mentalno zdrav, a samim time i svet, jest ostati u svojoj vlastitoj koži. Ostati u svojoj koži znači također ne gubiti vrijeme, nemoj misliti da imaš puno vremena za obraćenje. Biti u svojoj koži znači uprisutniti se samomu sebi, bdjeti nad svojim mislima, svojim postupcima, ali to je duhovna bitka. To je također naporno. Zbog toga je virtualni svijet toliko privlačan, jer ti omogućava da ne stojiš uspravno pred svojom stvarnošću. Sve je to u funkciji upoznavanja Boga i prepuštanja da te on ljubi.

Iz knjige „Ni jedna tvoja bol nije bila uzalud“ autorice Costanze Miriano. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh