Duhovnost

ŠETNJA - ODMOR

Ne možeš se smiriti, umoran si? Poslušaj savjet profesora Ivančića Pokušavaš se odmoriti i to najčešće činiš paleći televizor ili guglajući na mobitelu... I sam/a znaš da to nije pravi odmor. Šetaj. Ne samo da će potaknuti cirkulaciju, šetnja radi dobro i za tvoj duh. Kako kaže profesor Ivančić: Odlazak u šetnju znači odlazak u svoj vlastiti ambijent, u svoje srce, tamo gdje se može svestrano oživjeti

šetnja

Foto: Unsplash, Matteo Catanese

 

U šetnji se čovjek smiruje, njegove emocije postaju umjerene, mašta se ispunja novim slikama i bojama, oči gledaju ljepotu prirode, uho osluškuje nove tajnovite glasove oko sebe, a čitavo se biće osjeća u svom pravom ambijentu.

Čovjek i priroda su jedinstveno i neraskidivo povezani

Priroda je stvorena radi čovjeka, a on je stvoren da je drži, oblikuje i ljubi prirodu. Izvan prirode čovjek ne može opstati. On je ovisan o njoj, jer od nje se odijeva, od nje se hrani, u njoj dobiva zrak za svoja pluća, u njoj dobiva ljepotu za svoje oči, uši, mozak, od nje izrađuje svoju kuću, krevet, stol, svoje pokućstvo, svoje strojeve i druge stvari za život. Čovjek i priroda su jedinstveno i neraskidivo povezani.
Odlazak u šetnju znači odlazak u svoj vlastiti ambijent, u svoje srce, tamo gdje se može svestrano oživjeti.

>>>Osjećaš se tromo, bezvoljno i iscrpljeno? Sveti Ivan Pavao II. ima savjet za tebe 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh