Duhovnost

P. AUGUSTYN PELANOWSKI

Ne glumi – budi svoj… Glumiti da si netko tko nisi, da imaš vrline koje zapravo nemaš, da se osjećaš onako kako se trenutno uopće ne osjećaš… Koliku nam to energiju uzima! Opusti se i budi autentičan i gledaj što će se dogoditi

Ne glumi – budi svoj…

Kada ne prihvaćamo cijelu istinu o sebi, tada činimo sebi nažao i ranjavamo se amputirajući taj teški dio istine o sebi. Glumimo pred drugima da smo plemeniti, pobožni, skromni, pošteni, karizmatični, visoko obrazovani – sve to radimo da bismo zadobili poštovanje i sakrili pred sobom svoje utvare i sablasti iz prošlosti. To je sklizak put. Bolje je biti svoj, negoli glumiti koga drugoga.


Razumiješ li to što pišem? Tko spava na podu, ne može pasti s kauča. Budi zadovoljan svojim životom, kakav god on bio – bolje da si malen, nego da se penješ previsoko. Znate li što jedino može učiniti u životu čovjek koji visi sa stropa? Samo jednu stvar može učiniti: može pasti. Dugo ondje neće izdržati, mora pasti, a onaj tko je na podu, može samo ustati na noge. (…)

Nastavak teksta možete pročitati u novoj knjizi „Od Duha do uhaˮ, autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomaka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh