Duhovnost

KAKO ČUTI BOŽJI GLAS

Ne čuješ Božji glas? Možda su ovo neki od razloga Sljedeći popis razloga zašto ne čujete Božji glas može vam pomoći u pronalaženju problema, a ponuđena rješenja u njihovu otklanjanju.

Ne čujete Božji glas? Možda su ovo neki od razloga

Foto: Shutterstock


 

Nedostaje vam vjere

Rješenje: Prakticirajte „izgraditelje vjere“ (govor u jezicima, štovanje u duhu, slavljenje, čitanje biblijskih obećanja, ponovno čitanje vašega dnevnika, slike, jednostavno prepuštanje vjernomu Bogu; vidi Heb 11,6); dajte svoj dnevnik duhovnim savjetnicima na potvrdu.

Um vam luta

Rješenje: Koristite se dnevnikom i vizijom. Zapisujte, molite po zapisima i ispovijedajte što vam je na umu. Osigurajte se da vas srce ne optužuje. Ako je tako, očistite ga pokajanjem.

Osjećate da vam Bog ne govori

Rješenje: Sasvim i potpuno izlijte srce. Počnite zapisivati sve što dobivate, čak i ako se radi o tek jednoj ili dvjema riječima. Sjetite se, utisci Duha nježni su i lako nestaju u vašim mislima. Kada počnete zapisivati, doći će više riječi.

Ipak su često naš fokus i posvećenje usmjereni na neke druge stvari, a ne na Krista. Ne tražimo uvijek njegovu pobjedničku silu jer uživamo u željama tijela. Nismo uvijek voljni izgubiti svoj život da bismo pronašli njegov

Bog ne govori

Rješenje: Možda postavljate pitanja na koja Bog ne želi odgovoriti. Možda trebate postiti da oslobodite njegove odgovore. Provjerite popis za fino usklađivanje. Možda su vam motivi neispravni (vidi Jak 4,3).

Iako je Isus za nas otvorio put u Svetinju nad svetinjama tako što je razderao veo i poškropio nas krvlju, mnogi kršćani ne ulaze često. Put nije težak, niti je prekomjerno kompliciran. Krist obavlja što je potrebno, Krist nas škropi krvlju, Krist nam daje vjeru, Krist nam daje čisto srce. Mi samo trebamo biti posude koje će primiti Njegovo dovršeno djelo. Naše ljubav i pažnja moraju biti usmjerene na njega.

Ipak su često naš fokus i posvećenje usmjereni na neke druge stvari, a ne na Krista. Ne tražimo uvijek njegovu pobjedničku silu jer uživamo u željama tijela. Nismo uvijek voljni izgubiti svoj život da bismo pronašli njegov.

Uz to, potreban je napor da bismo naučili hodati u novoj sferi. Zapanjeno sam gledao kako moja djeca uče hodati. Jako su se trudili, spoticali i padali mnogo puta. Udarala su glavu i ozlijedila se više puta tijekom mnogih mjeseci, ali nisu željela odustati. Hodanje je jednostavno bolje od puzanja, a Svetinja nad svetinjama bolja je od Svetinje. Da bismo naučili hodati u Svetinji nad svetinjama, vjerujem da nam treba ista vrsta pozornosti i napora, ista vrsta padova i masnica, i trebat će nam mjeseci i godine prije nego postanemo vješti. Molim vas da pokažete barem toliko ustrajnosti koliko je imaju mala djeca koja uče hodati.

Prihvatimo izazov da s punim povjerenjem dolazimo pred Boga i primamo njegov život i ljubav. Uložimo napor i pažnju koje su potrebne. Budimo voljni potpuno izgubiti svoj život kako bismo ga pronašli.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa“ autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, po sniženoj cijeni za 80 umjesto 100 kuna, možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh