Duhovnost

BOG DJELUJE NA TAJNOVITE NAČINE

Ne boj se ničega. Sve će poteškoće samo pomoći da se ostvari moja volja „O, Božja voljo, daj da te ljubim“

Foto: Pixabay

 

„Kada sam stigla u Varšavu, ušla sam na trenutak u kapelicu zahvaliti Gospodinu za sretan put i molila sam ga za pomoć i milost u svemu što me tu čeka – da u svemu prihvatim njegovu svetu volju. Čula sam ove riječi: ‘Ne boj se ničega. Sve će poteškoće samo pomoći da se ostvari moja volja.’“ (Dn 634)

Razmatranje

Bog koristi životne poteškoće kako bi postigao dobro. Način na koji to čini nama je misterij. Maria von Trapp, iz pjevačke obitelji koja je nastupala pod nazivom Trapp Family Singers zapisala je: „Bit će vrlo zanimljivo jednog dana pogledati obrazac našeg života kada se bude prostirao poput prelijepog goblena.

Dok god živimo na zemlji, mi vidimo samo obrnutu stranu tkanja i takav nam uzorak, s nitima koje vire na sve strane, nema previše smisla. Međutim, jednog dana ćemo razumjeti

Dok god živimo na zemlji, mi vidimo samo obrnutu stranu tkanja i takav nam uzorak, s nitima koje vire na sve strane, nema previše smisla. Međutim, jednog dana ćemo razumjeti. Gledajući unatrag na svoj život, vidjet ćemo da Božja volja, poput crvene niti prožima tkaninu našeg života.“ Vjeruj u Božju Providnost i kada dođu poteškoće. Isus nam govori neka se ničega ne bojimo, poput bezbrižna djeteta u očevu naručju. Bog koristi različite poteškoće kako bi proveo svoju volju. Uistinu, Gospodin djeluje na tajanstvene načine.

Molitva

„O, Božja voljo, daj da te ljubim.“ (Dn 725)
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Preporučujemo ti i ovaj ulomak iz knjige: 

Dobri Gospodine, ti me poznaješ sve do srži mojih suza 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh