Duhovnost

MEDITACIJA

Ne boj se loših vijesti i neka je tvoje srce mirno uzdajući se u Mene, u moju bezuvjetnu ljubav Žalosne se vijesti neće bojati, mirno je njegovo srce uzdajuć' se u Jahvu. (Ps 112,7) 🕊

ISUS JE ŽIV Ne boj se loših vijesti i neka je tvoje srce mirno uzdajući se u Mene, u moju bezuvjetnu ljubav

Foto: Shutterstock

 

POVJERENJE

Ne boj se loših vijesti i neka je tvoje srce mirno uzdajući se u Mene, u moju bezuvjetnu ljubav. Sjeti se da moja ljubav ne ovisi o onome što ti činiš. Stoga, kada si u tjeskobi ili strahu, ne ljubim te manje. Imati postojano srce izvrstan je cilj i vidim da si mu sve bliža. Poput ponosna roditelja gledam svoje dijete kako uči hodati, željan vidjeti da ono svaki korak, koliko god malen on bio, učini s pouzdanjem. Korak je to možda klimav, ali plješćem svakomu kao da je olimpijska pobjeda. Kada posrneš ili padneš, dajem ti vrijeme da se pribereš i ustaneš. No pružiš li ruke prema meni tražeći da ti pomognem, ne mogu odoljeti da ti ne priskočim i pomognem ti ustati.

Svojom nježnošću umirujem tvoj ranjeni ponos i pomažem ti učiti iz vlastitih pogrešaka. Sjedeći u pepelu neostvarenih želja, a gledajući u mene, rasteš u poniznosti. Shvaćaš da me trebaš kako bi se umirilo tvoje srce

Tražeći moju pomoć, pokazuješ mi svoje povjerenje. Među mojom djecom ima onih koji za svoje pogreške i propuste okrivljuju druge ili mene. Zar bi otac djetetu svomu zmiju dao? Ako i ti padneš, ustani brzo i potrči prema meni. Spremno opraštam raskajanu srcu, jer svaka druga reakcija ranjava moje srce. Svojom nježnošću umirujem tvoj ranjeni ponos i pomažem ti učiti iz vlastitih pogrešaka. Sjedeći u pepelu neostvarenih želja, a gledajući u mene, rasteš u poniznosti. Shvaćaš da me trebaš kako bi se umirilo tvoje srce. Svojom ću te snagom upravljati da dođeš do svetoga prebivališta tvojega u vječnosti gdje će se dokraja smiriti srce tvoje.

 

ISUS JE ŽIV

Žalosne se vijesti neće bojati, mirno je njegovo srce uzdajuć’ se u Jahvu.

Ps 112,7

Objavi mi jutrom dobrotu svoju jer se uzdam u tebe. Put mi kaži kojim ću krenuti jer k tebi dušu uzdižem.

Ps 143,8

Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me… da razveselim ožalošćene na Sionu i da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna. I zvat će ih Hrastovima pravde, Nasadom Jahvinim – na slavu njegovu.

Iz 61,3

Milošću svojom vodio si ovaj narod, tobom otkupljen, k svetom tvom Stanu snagom si ga svojom upravio.

Ulomak iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh