Duhovnost

ZAŠTITA

Ne boj se hodati dolinom smrti Dok hodaš dolinom smrti, neka te nose ove riječi: Zla se ne bojim jer ti si sa mnom

Ne boj se hodati dolinom smrti

Foto: Pixabay

 

Ne boj se hodati dolinom smrti. Privij se uz mene i moje će ti svjetlo obasjavati put kroz tu duboku neosunčanu dolinu. Hrabrit ću te, jačati i tješiti. Dijete moje ljubljeno, nijedna dolina ni provalija ne mogu biti tako duboke i tako mračne da ja ne mogu vidjeti njihovo dno. Ako i odlutaš od mene i upadneš u koju rupu, ne očajavaj. Kada mi zavapiš, podići ću te iz blata i staviti ti noge ponovno na čvrsto tlo.

Nađi utjehu u spoznaji da te neprestano vodim i štitim

Kada te počne obuzimati strah, sjeti se da sam ja, tvoj Pastir opremljen. U ruci mi je štap zaštite i koristim ga s krajnjom preciznošću. Vodim te svojim pastirskim štapom, a zakrivljeni dio na kraju štapa služi da te izvučem iz rupe u koju upadneš. Nađi utjehu u spoznaji da te neprestano vodim i štitim.
Suočavajući se sa svojim strahovima, sjeti se da sam ja onaj koji ide ispred tebe i koji je s tobom. Nikada te neću ostaviti. Dok hodaš dolinom smrti, neka te nose ove riječi: Zla se ne bojim jer ti si sa mnom.

ISUS JE ŽIV

Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.
Ps 23,4

Uzdah se u Jahvu uzdanjem silnim, i on se k meni prignu i usliša vapaj moj. Izvuče me iz jame propasti, iz blata kalnoga; noge mi stavi na hridinu, korake moje ukrijepi.
Ps 40,1-2

Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce.
Iv 10,11

Sam Jahve ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći!
Pnz 31,8

Iz knjige  Sarah Young „Isus je živ“. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti po akcijskoj cijeni do 31. siječnja za 60 umjesto 120 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh