Osobni razvoj

NE ZANEMARUJ TIJELO

Naučiti kako održavati dobro zdravlje Žalosno je, ali istinito, da o svojemu zdravlju daleko bolje brinemo nakon što ga izgubimo

Foto: Pixabay

 

Njega zdravlja je nešto što mi sami činimo da bismo zaštitili svoje tijelo. Nastojimo to činiti ispravno i pomno. Ozdravljenje je nešto za što se molimo Bogu i što On čini, kao odgovor na naše molitve.

Bog od nas očekuje da budemo dobri upravitelji svega što nam je povjerio, uključujući i naša tijela. Želi da se brinemo za njih, a ne da ih na bilo koji način ugrožavamo. Žalosno je, ali istinito, da o svojemu zdravlju daleko bolje brinemo nakon što ga izgubimo. Sve dok mislimo da nam to može proći, događa se da strahovito zanemarujemo svoja tijela. Jednako smo tako skloni riskirati sa zdravljem do krajnjih granica. Svi imamo nebrojena opravdanja za to što se ne brinemo bolje o sebi: „Previše sam zaposlen.“ „Nemam motivacije.“ „Previše je to muke.“ „Ne znam što je potrebno činiti.“ „Nisam toga vrijedan (vrijedna).“ „Nije mi to zapravo potrebno.“

>>>Sedam zdravih namirnica koje je Isus konzumirao 

Teško nam je uspostaviti stegu ili se jednostavno ne želimo time baviti.

Zamolite Gospodina neka Vašoj odrasloj djeci pokaže što trebaju činiti kako bi održala dobro zdravlje. Molite Ga neka ih pouči što jesti, kako vježbati i što činiti (a što ne činiti), kako bi uživala dobar san, koji obnavlja. Molite Gospodina neka im podari mudrost ispravno birati kako bi održala dobro zdravlje; razabiranje kako bi znala što je za njih dobro, a što nije i objavu što je ispravno za njihovo konkretno zdravlje.

Nastavak čitajte u knjizi „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

DOBRA VIJEST. Do 15. travnja knjigu možete kupiti po sniženoj cijeni od 105, umjesto 150 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh