Razno

SKRIVENA BLAGA

Naučimo cijeniti ljude oko sebe

Foto: Shutterstock


 

U svakom filmu postoje dva lika: junaci i antijunaci.

A ti? Koji ti lik želiš predstavljati? Svatko od nas može sam odlučiti koji lik želi biti.

Antijunaci provode dan žaleći se i stalno govoreći na glas ono što ionako svi vide: „Pogledaj ove bolesti, probleme, rat, smrt…“ Antijunak traži krivce jer su njegove misli usmjerene samo na to. Oni su stručnjaci u potrazi za krivcima, što ne donosi ništa korisno, nikakvo rješenje, samo pojačava negativno ozračje. Stalno misle na sebe, nikada na druge, jer su svi ostali poput smetnje u njihovu vlastitu životu. Na kraju, antijunak odustaje, gubi bitku.

A što rade junaci?

Junaci znaju razmišljati usred kaosa, buke, usred lavine informacija koja može narušiti sposobnost razmišljanja. Učimo, dakle, od junaka. Junaci djeluju. Činimo nešto za druge. Oni su dio društva i zato pobjeđuju. Borimo se do posljednjeg trenutka.

Pobijedit ćemo i u ovoj bitci. Pokušajmo svi biti junaci!

Iza svake ljudske patnje krije se blago. Ali to blago nije zamotano u šarene i sjajne omote. Omot je ružan. Ali unutra se nalazi skriveno blago – blago solidarnosti, blago međusobnog uvažavanja i vrednovanja.

Sada znamo više cijeniti medicinsko osoblje, zatim ljude koji nas svaki dan hrane, vozača koji vozi kamion, poljoprivrednika… Pogledajmo samo kako ih cijenimo sada kada ih toliko trebamo.

Postoje mnoga skrivena blaga… Neka nam ovi dani posluže da ih otkrijemo!

 

Cijeli video možete pogledati ovdje:

Potraga za blagom – Juan Manuel Cotelo

Predlažemo vam uzbudljivu igru: Potraga za blagom.
U svakoj ljudskoj patnji postoje skrivena blaga. Igrajmo se kako to čine junaci i pobijedit ćemo u ovoj borbi!

Objavljuje Infinito +1 Croatia – Najveći dar u Srijeda, 18. ožujka 2020.

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh