Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Nauči nas da naše različitosti ne koristimo kao priliku da se osuđujemo, već da se kroz njih nadopunjujemo i izgrađujemo

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, mene i mog supružnika stvorio si potpuno drugačije kako bismo se međusobno nadopunjavali. Zato si nam dao i drugačije uloge, sposobnosti, ali i drugačije ranjivosti. Često mi je to teško shvatiti i razumjeti, posebno u konfliktnim situacijama. Teško mi je shvatiti i ostati vjeran zapovijedi koju nam daješ kroz svoju Riječ: da muškarac tada mora pokazati bezuvjetnu ljubav svojoj ženi, a da žena mora iskazati bezuvjetno poštovanje (Ef 5,33), odnosno da trebamo djelovati na način koji će iskazati ljubav i poštovanje jer jedino tako možemo doprijeti jedno do drugog.

Molim te, Duše Sveti, blagoslovi naš brak i naše zajedništvo

Molim te, Duše Sveti, rasvijetli me i daj mi snage, vjere, mudrosti i znanja da toga postanem svjestan/svjesna. Molim te, Duše Sveti, blagoslovi naš brak i naše zajedništvo, nauči nas da naše različitosti ne koristimo kao priliku da se osuđujemo, već da se kroz njih nadopunjujemo i izgrađujemo. Molim te u Isusovo Ime. Amen.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Danas ponovno želim razmisliti o tome koja me osobina, koja je drugačija od moje, privukla mome supružniku, a danas mi ta ista osobina možda silno smeta ili me živcira.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh