Osobni razvoj

IZ KNJIGE JOSIPA LONČARA „ŽELIM DA ŽIVIŠ“

Nauči moliti! Zastani, zamisli da te Isus promatra i ovo ti govori… Nauči aktivno razmatrati i moliti srcem, moliti unutarnju molitvu

Foto: Pixabay


 

Pokušaj zamisliti da te Isus promatra i čeka tvoju reakciju. On sluša tvoje misli. Pokušaj mu mislima reći što ti je trenutno na srcu. Postavi mu pitanje ako nešto ne razumiješ. Reci mu da se s nečime ne možeš ili ne želiš složiti. Zahvali mu ako si nešto shvatio ili spoznao. Zaustavi se i blagoslivljaj ga u mislima. Čini ono na što te meditacija navodi. Važno je da budeš potpuno iskren, da koristiš svoje riječi, da to budeš ti – onakav kakav zaista sada jesi.

Kako ćeš započeti svoju molitvu? Hoćeš li mi najprije zahvaliti, blagosloviti me; hoćeš li se pokajati?

Hoćeš li, prije nego počneš moliti, promisliti, ili ćeš odmah početi govoriti?

Ja sam od tvojeg krštenja neprestano s tobom.

S tobom sam – jer te ljubim.

Znaš li kad si ti sa mnom? Sa mnom si kad zaista želiš biti sa mnom, sa mnom si kada svu svoju pozornost usmjeriš na mene, kad mi pokloniš svoju pažnju.

Živiš u čudesno stvorenom svijetu, koji je, nažalost, zbog grijeha duboko nepravedan. Svijet ti nanosi bol i otima život. Sa mnom možeš pobijediti nepravedni svijet, sa mnom možeš imati život u izobilju, ovdje i u vječnosti

Živiš u čudesno stvorenom svijetu, koji je, nažalost, zbog grijeha duboko nepravedan. Svijet ti nanosi bol i otima život. Sa mnom možeš pobijediti nepravedni svijet, sa mnom možeš imati život u izobilju, ovdje i u vječnosti.

Htio bih te odmoriti i izliječiti; htio bih te utješiti i ohrabriti; htio bih te ispuniti mirom i svakom drugom milošću

Htio bih te odmoriti i izliječiti; htio bih te utješiti i ohrabriti; htio bih te ispuniti mirom i svakom drugom milošću.

Sve to mogu kad si sa mnom, kad si u meni, kad je tvoja pažnja usmjerena na mene.
Hoćeš li?

Iz knjige „Želim da živiš“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh