Vijesti

SLUČAJ KOJI JE PRIVUKAO MEĐUNARODNU POZORNOST

Nastavlja se borba za život bolesnog dječaka: Maleni Alfie Evans dobio talijansko državljanstvo, koje bi mu trebalo omogućiti odlazak u Rim na liječenje Državljanstvo bi mu trebalo omogućiti premještaj u rimsku bolnicu na dodatno liječenje…

Nastavlja se borba za život bolesnog dječaka: Maleni Alfie Evans dobio talijansko državljanstvo, koje bi mu trebalo omogućiti odlazak u Rim na liječenje

Dvogodišnji Alfie Evans, koji pati od neidentificiranog degenerativnog neurološkog stanja i kojeg aparati održavaju na životu, u ponedjeljak je dobio talijansko državljanstvo. Državljanstvo bi mu trebalo omogućiti premještaj u bolnicu u Rimu na dodatno liječenje. Podsjetimo, britanski su liječnici odlučili isključiti mu aparate koji ga održavaju na životu, a Europski sud za ljudska prava odbio je intervenirati.

Malenom Alfiju jučer su trebali biti isključeni aparati, ali je odvjetnički tim obitelji Evans uspio dobiti odgodu, a odluka talijanske vlasti o dobivanju državljanstva mogla bi promijeniti razvoj događaja. Ispred bolnice okupili su se prosvjednici, koji su tražili da se djetetu dopusti premještaj u bolnicu u Rimu.

Podsjetimo, Afijev otac je prije nekoliko dana tražio od pape Franje premještaj za Alfija, a Sveti je Otac rekao kako je naša dužnost učiniti sve kako bismo sačuvali život. Papa je također nedavno pisao o Alfieju na Twitteru, rekavši da se iskreno nada da se čini sve što je potrebo kako bi se nastavilo suosjećati s malenim Alfijem i kako bi se mogla čuti duboka patnja njegovih roditelja.

Unatoč želji Toma i Kate da odvedu sina u bolnicu „Bambino Gesu“ u Rimu, nekoliko je sudaca presudilo u korist britanske bolnice. Slučaj je od tada privukao međunarodnu pozornost.

Izvor: CNA

Foto: Catholic Herald

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh